Verplicht maatwerk in Borgworm

“Dewaele Woningbouw is het enige bouwbedrijf in houtskeletbouw dat à la carte werkt.”

Fam. Leruitte
Landelijke woning in Borgworm
Landelijke woning in Borgworm
Open keuken en eetkamer
Rustieke woonkamer in Borgworm
Rustieke badkamer in Borgworm
Rustieke slaapkamer in Borgworm
  • Zonnepanelen
  • Vloerverwarming
  • Warmtepomp
  • Cinemazaal Gebouwd in 6 maanden

Houtskeletbouw à la carte

Wat doe je als je absoluut energiezuinig wil bouwen? Dan ga je de markt af. Dat deden ook de eigenaars van deze woning. “Mijn vrouw wilde absoluut een woning in houtskeletbouw. We zagen verschillende bouwbedrijven, maar Dewaele Woningbouw was het enige waar we vrijheid kregen en à la carte konden werken.”

Verplichte bouwstijl

Dat de eigenaars een zekere vrijheid wilden, bleek essentieel. Dit huis ligt namelijk in Lens-Saint-Servais, een dorpje op een kwartier van het grotere en bekendere Borgworm. Eén van de weinige regio’s in ons land waar nog een strikte en verplichte bouwstijl geldt. En dat betekende in dit geval: rode bakstenen, verticale ramen en een rechte bouwvorm. Met houten lattenwerk op de gevel gaf de architect de woning toch nog wat extra karakter.

Cinemazaal met perfecte akoestiek

Als je al zo gelimiteerd bent door de lokale overheid, wil je niet nog eens beperkt zijn in hoe je bouwt. Je merkt het niet als je de woning binnenkomt, maar in de leefruimte zit wel degelijk een cinemazaal verstopt. “We zijn allebei cultuurliefhebber en dus lieten we een cinemascherm in het plafond integreren. Met een traditionele bouwmethode was dit veel complexer geweest. En ook de akoestiek is uitzonderlijk in onze woning.”

Snelle bouwmethode

De bouw van deze strikte – en toch hedendaagse – woning startte in april. Begin oktober was alles klaar. Het is volgens de eigenaars één van de grootste voordelen: de snelheid waarmee je een woning in houtskeletbouw zet. Zelfs als je een cinemazaal in je huis wil.

Energiezuinige technieken

“Het was de eerste keer dat we energiezuinig bouwden en dus wilden we het direct goed doen.” Daarom kozen de eigenaars voor een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Vandaag betalen ze geen enkele energiefactuur meer: de energie die ze verbruiken, wekken ze volledig zelf op.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.