Strakke en gezellige droomwoning met oog voor de toekomst

“Mijn eisenpakket was best groot, maar die werden allemaal goed opgepikt. Helemaal zoals ik van een betrouwbare bouwpartner als Dewaele had verwacht.”

MEVR. APPELMANS
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
Moderne woning in Galmaarden
  • Ruimte, veel lichtinval en functionele indeling
  • Energiepositieve woning met een E-peil van -1
  • Zeer aangenaam binnenklimaat
  • Gebouwd voor nu en de toekomst
  • Modern en strak, maar ook warm en gezellig

Modern en strak versus warm en gezellig

“Ik hou van moderne, strakke architectuur, maar tegelijk wil ik na het werk tot rust kunnen komen in een warme, gezellige thuis met een praktische indeling. Met praktisch bedoel ik een woning waarbij elke verdieping eigenlijk een aparte, volwaardige leefzone vormt. Zo kunnen mijn twee opgroeiende kinderen op de bovenverdieping van privacy genieten en heb ik beneden mijn eigen slaapkamer met badkamer en toilet. Op die manier hoef ik ook niet meer te verhuizen wanneer ik ouder word”, zo herinnert de eigenares zich de allereerste briefing.

Die briefing vertaalden wij in een open bebouwing met een strakke vormgeving, een moderne gevelsteen afgewisseld met Trespa, grote glaspartijen, veel lichtinval, een gezellige inrichting en een functionele indeling. Beneden werd overal gekozen voor keramisch parket en uniforme kleurtinten, waardoor alle ruimtes in elkaar overvloeien. Met drie slaapkamers, een en-suite dressing en een badkamer op de bovenverdieping kregen de kinderen bovendien hun eigen zone.

Multifunctionele glaspartijen

Een van de eisen die de bouwvrouw aan ons voorlegde, was een open leefruimte met heel veel licht. Dankzij de grote glaspartijen valt natuurlijk licht vandaag in overvloed binnen. Dat geldt ook voor de warmte van de zon. In de winter warmt de benedenverdieping op zonnige dagen daardoor – gratis – op, zonder dat de vloerverwarming opgezet moet worden. In de zomer houden de buitenstores in het zuidwesten en de vloerkoeling de temperatuur onder controle. “Eigenlijk heerst hier het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. De combinatie met het prachtige uitzicht op de tuin maakt van de open keuken en zithoek de ideale plek om gasten te ontvangen, te eten met de kinderen of tot rust te komen. Zelfs het bureau staat met de deur open mooi in contact met de leefruimte en de tuin”, aldus de eigenares.

Houtskeletbouw als doordachte keuze

Duurzaam bouwen met de nieuwste energietechnieken, een snel bouwproces en een vlotte coördinatie met de verschillende aannemers waren andere verwachtingen voor deze houtskeletwoning in Galmaarden. “Elk van deze eisen werd perfect opgepikt. Mijn contactpersonen bij Dewaele waren zeer communicatief, ik kon alles op de voet volgen via BuildEye, het contact met de (onder)aannemers verliep vlot en de dienst na verkoop was top. Kortom, een zeer betrouwbare bouwpartner die mijn droomwoning heeft gerealiseerd zoals ik ze voor ogen had. Zowel op het vlak van de planning – na tien maanden kon ik zoals voorzien verhuizen – als van de kwaliteit van de materialen en de afwerking.”

Negatief E-peil

Bouwen met het oog op de toekomst is ook bouwen met het oog op een minimaal energieverbruik. Een lucht/water-warmtepomp in combinatie met 24 zonnepanelen en de typische isolerende kwaliteiten van houtskeletbouw zorgen voor een negatief E-peil van -1. Daardoor wordt het energieverbruik sowieso beperkt. Gratis zonnewarmte in de winter, vloerverwarming op lage temperatuur en een warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen zorgen bovendien het hele jaar door voor een aangenaam comfort en een bescheiden energiefactuur.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.