Ruim wonen in Sint-Michiels

“Wat ons zo goed bevalt aan houtskeletbouw, is die gezellige warmte en het ruimtelijke gevoel door de hoge plafonds.”

Fam. Colla-Aerts
Ruime moderne woning in Sint-Michiels
Ruime moderne woning in Sint-Michiels
Ruime moderne woning in Sint-Michiels
Ruime moderne woning in Sint-Michiels
Ruime moderne woning in Sint-Michiels
Ruime moderne woning in Sint-Michiels
  • Strakke en moderne woning
  • Open ruimte op gelijkvloers
  • Lichtrijke woning door grote raampartijen
  • Ventilatiesysteem D met warmterecuperatie
  • Domoticasysteem
     

Energiezuinigheid en bouwsnelheid 

Na anderhalf jaar is dit koppel nog even blij met hun nieuwe woning in Sint-Michiels. Aanvankelijk hadden ze een plan laten uittekenen voor een huis in staal- en betonbouw, maar toen bleek dat er weinig garanties naar EPB en winddichtheid waren, kozen ze voor houtskeletbouw. Omdat er een overbruggingskrediet liep, speelde ook de snelheid van deze bouwmethode een belangrijke rol. 

Afwerking op maat

“Er was al snel een klik met de verkoper, die had zelf ook op de werf gestaan. We twijfelden dan ook niet lang om voor de bouw van onze woning voor Dewaele Woningbouw te kiezen. Het was bovendien geen enkel probleem om de volledige binnenafwerking voor eigen rekening te nemen”, vertelt het koppel.

Het gelijkvloers bestaat uit een open ruimte met keuken, twee zithoeken, een klein bureau en een wasberging. De ingemaakte kasten van de inkomhal bieden alle bergruimte voor het grote samengestelde gezin. Op de eerste verdieping hebben zowel de ouders als de meisjes hun eigen slaapkamers en badkamer. Tenslotte zijn er op de tweede verdieping twee slaapkamers voor de jongens en een technische berging met zolder. Het gezin ervaart het ruimtelijke gevoel van de hoge plafonds en de warmte door de winddichtheid als een belangrijk voordeel van houtskeletbouw.

Toekomstgerichte energievoorzieningen

De woning is nu al energiezuinig, en dat zal later met enkele aanvullende aanpassingen alleen maar beter worden. Momenteel wordt nog verwarmd met een gaswandketel, maar het is de bedoeling in een volgende fase te investeren in een warmtepomp. Verder is er een basisdomoticasysteem en een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie. 
 

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.