Landelijk wonen met veel licht en ruimte

“Het is hier altijd aangenaam warm. In de winter én de zomer, wanneer de combinatie van isolatie en screens de grootste hitte buitenhoudt.”

Fam. Van Belle - Hendrickx
Landelijke woning in Rijmenam
Tuin met terras in Rijmenam
Woonkamer in Rijmenam
Woonkamer in Rijmenam
Badkamer in Rijmenam
  • Klassieke woning met veel licht en ruimte
  • Strakke planning en één aanspreekpunt
  • E-peil = 8
  • Warmtepomp en zonnepanelen
  • Ventilatiesysteem C+

Landelijk bouwen

Op de website van Dewaele Woningbouw prijken drie grote bouwstijlen: modern, tijdloos en landelijk. Het gezin Van Belle-Hendrickx in Rijmenam koos voor de laatste stijl: een klassieke, landelijke woning met schuin dak. “We wilden graag veel licht en veel ruimte en onze voorkeuren qua materialen waren eerder traditioneel”, aldus de eigenaars. “De houtskeletwoning die op basis van deze ‘richtlijnen’ voor ons werd gerealiseerd, beantwoordt volledig aan de verwachtingen. Bovendien is ze zeer energiezuinig.”

Volledige afgewerkte sleutel op de deur

Met uitzondering van de keuze van de keuken, de inrichting van de zolder en de schilderwerken vertrouwde het koppel de volledige uitvoering toe aan Dewaele. De woning werd dan ook quasi volledig afgewerkt opgeleverd. “We kregen één aanspreekpunt voor de opvolging en dat verliep zeer vlot. De vooropgestelde planning werd mooi gevolgd, waardoor we na tien maanden al konden verhuizen. Het enige dat wij eigenlijk moesten doen, was materialen kiezen: donkerkleurige raamprofielen in aluminium, rood-witte bakstenen, tegelvloeren in combinatie met laminaat, een vaste houten trap... Voor de warmtepomp, het ventilatiesysteem, de zonnepanelen en de zonwering volgden we het advies van onze bouwpartner.”

Energiezuinigheid als mooie bonus

De warmtepomp zorgt voor sanitair warm water en vloerverwarming, screens houden de warmte buiten, zonnepanelen wekken meer energie op dan het gezin verbruikt en het ventilatiesysteem C+ zorgt voor gezonde binnenlucht. Het resultaat is een indrukwekkend E-peil van 8. “De mooiste bonus is misschien wel nog dat het hier het hele jaar door aangenaam warm is. Zeker in de winter genieten we volop van de zonnestralen die door de grote ramen naar binnen vallen. In de zomer bewijzen de screens dan weer volop hun nut.”

Aangename kennismaking

“Dewaele Woningbouw – en bij uitbreiding houtskeletbouw – leerden we kennen tijdens een bezoek aan een van de kijkwoningen. We spraken er ook voor het eerst met de architect die later onze woning zou tekenen”, herinneren de eigenaars zich. “Na ons bezoek staken we wel nog ons licht op bij andere bouwbedrijven, maar die vielen telkens duurder uit en gaven niet de indruk dat ze aan de kwaliteit van Dewaele zouden kunnen tippen. De eerste kennismaking was in ons geval dus meteen de goede.”

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.