Gezinsvriendelijke woning in Itegem

“Na de ruwbouwfase wilden we het graag van Dewaele Woningbouw overnemen voor de binnenafwerking. Dat kon perfect.”

Fam. Cornet - Vingerhoets
Duurzaam bouwen in Itegem
Duurzaam bouwen in Itegem
Duurzaam bouwen in Itegem
Duurzaam bouwen in Itegem
Moderne keuken
Moderne woonkamer
Moderne eetkamer
Moderne woonkamer
Moderne badkamer
  • Twee leefruimtes en twee terrassen
  • Veel natuurlijk licht door grote raampartijen
  • Multifunctionele zitbank
  • Mix van baksteen, hout en aluminium
  • Omkeerbare warmtepomp
  • Ventilatiesysteem D

Leven op het ritme van de zon

Op elk moment van de dag genieten van de natuurlijke lichtinval. Het was een van de grootste wensen bij het uittekenen van deze vrijstaande woning. En dus werden in het grondplan twee leefruimtes ingepast die elk via grote raampartijen overgaan in een terras. “Door zowel binnen als buiten twee ruime leefzones te creëren, met elk hun eigen uitzicht, kunnen we altijd kiezen waar we zitten. Nu eens uit de volle zon in de hoogzomer, dan weer genietend van de eerste zonnestralen in de winter. De kinderen kunnen ook afwisselend in beide hoeken spelen, en dat doen ze effectief. Ondertussen kunnen wij tot rust komen zonder dat ze hun speelgoed telkens weer hoeven op te ruimen”, aldus de eigenaars.

Energiezuinige technieken

De keuze voor houtskeletbouw was een bewuste duurzaamheidskeuze. Dat blijkt ook uit de energiezuinige technieken voor verwarming, elektriciteit en ventilatie. De omkeerbare warmtepomp zorgt het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat: vloerverwarming in de winter en koeling via de vloer in de zomer. Op het platte dak kwamen zonnepalen en de gecontroleerde mechanische ventilatie (systeem D) zorgt voor gezonde binnenlucht en een optimaal comfort in huis.

Binnenafwerking in eigen handen

Vrouw des huizes Lieselotte is in het dagelijkse leven interieurarchitecte bij Studio Nest. Logischerwijs wilde ze het dan ook graag overnemen van Dewaele Woningbouw eenmaal de ruwbouw winddicht was. Dat kon perfect. Zo kreeg het koppel de volledige vrijheid in het ontwerp en de afwerking. En ook de aannemers konden ze zelf kiezen. De uiteindelijke materiaalkeuzes – keramische vloer met terrazzolook, aluminium en houten ramen, recuperatie gevelstenen en kleiklinkers, beton en blauwe hardsteen rond de woning – zorgen tegelijk voor een warme uitstraling en een originele toets. En de zitbank met zicht op de tuin? Die werd al snel het gezelligste plekje in huis.

Bouwpartner met kennis van zaken

Na de eerste kennismaking op Batibouw besloot het gezin al snel om met Dewaele Woningbouw in zee te gaan. “Een bouwbedrijf dat uitsluitend kiest voor houtskeletbouw, dat boezemt vertrouwen in. Ze kennen dit systeem als hun broekzak en ook onze architect was het gewoon om met hen te werken. Het bouwproces verliep volgens een duidelijke structuur en planning waarvan niet werd afgeweken. Dat we dan ook nog eens de vrijheid kregen om zelf de opvolging te doen vanaf de winddichte ruwbouw, was de kers op de taart. Nu we al even verhuisd zijn, zijn we meer dan ooit overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.