Energiezuinig bouwen in de natuur van Gembloux

“Hoewel we enkel voor de ruwbouw op Dewaele Woningbouw rekenden, was de samenwerking alleen maar positief.”

Fam. Deltenre
Karaktervolle woning
Karaktervolle woning
Karaktervolle woning
Badkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
  • Energieneutraal
  • Zonnepanelen
  • Veel natuurlijk licht
  • Hout en baksteen als gevelafwerking
  • Enkel wind- en waterdicht door Dewaele Woningbouw

Wind- en waterdicht met Dewaele Woningbouw

Als je met een architectenbureau werkt, dan vergelijk je na de ontwerpfase verschillende aannemers met elkaar. De architect van deze woning was gespecialiseerd in houtskeletbouw en dus bezochten de eigenaars verschillende houtskeletbouwbedrijven. “We waren al snel overtuigd van de meerwaarde van vooraf geproduceerde wanden in een atelier. Dat gaat een pak sneller vooruit.”

De eigenaars van deze woning werkten enkel voor de wind- en waterdichte fase samen met Dewaele Woningbouw. De rest van de afwerking namen ze in eigen handen. “Het werk van Dewaele was perfect. En wij konden daarna makkelijk zelf verder.”

Karaktervol huis 

Traditioneel bouwen met een gemetste ruwbouw en constructies met steunbalken zagen de eigenaars niet zitten. En dus kozen ze voor een houtskeletbouwwoning met een moderne look en tijdloos karakter.

Op de gevel vind je een combinatie van een klassieke baksteen en houten lattenwerk. Samen met de groene omgeving van Gembloux krijg je zo een echt cosy huis. Diezelfde sfeer trokken de eigenaars ook binnen door: tegels in badkamer en keuken, parket in de leefruimte en slaapkamers, overal gordijnen tot op de grond. Kortom: gezelligheid troef.

Energiezuinig bouwen

Dé grootste troef in dit huis is natuurlijk het feit dat het volledig energieneutraal is. Alle stroom komt rechtstreeks van de zonnepanelen op het dak. En dankzij de grote ramen achteraan het huis komt er voldoende licht en warmte binnen.  Soms is energiezuinig bouwen gewoon heel simpel.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.