Architecturale vrijheid op complex perceel

"Het is pas na verloop van tijd dat we de sterktes en zwaktes van houtskeletbouw hebben ontdekt. Maar de balans helt in ons geval duidelijk naar de positieve kant."

Fam. Hofmans
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie
  • Strakke gelijkvloers
  • Warme bovenverdieping
  • Driehoekig perceel
  • Trespa
  • Donkere gevelsteen

Concept

Deze tandartsenwoning in Blaasveld staat op een driehoekig perceel. Van aan de straatkant lijkt de woning op een spie die tussen de andere huizen schuift. De logische keuze van de architect was natuurlijk om de woning open te trekken naar de achterkant. Resultaat: een relatief complexe constructie met schuine wanden die dankzij de keuze voor houtskeletbouw kon rekenen op heel wat flexibiliteit. Opvallend aan de woning is ook het enorme lessenaarsdak dat vanop het gelijkvloers twee verdiepingen overspant. Buiten koos de bouwheer voor een donkere gevelsteen en witte volkernplaten – beter gekend onder de merknaam Trespa. Dat witte accent vind je binnen terug in de keuken en de leefruimte. Terwijl de benedenverdieping eerder clean is, vind je boven vooral warme kleuren en materialen met laminaat die over de hele verdieping doorloopt.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.