Architect experimenteert in eigen woning

"Ik zocht vooral een bekwame partner die een kant-en-klare woning zou bouwen. Ondertussen kon ik me dan focussen op mijn taak: zorgen dat de architecturale kwaliteit van de woning bewaard bleef."

Fam. Delachapelle
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie in Croix
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie in Croix
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie in Croix
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie in Croix
Dewaele houtskeletbouw - moderne realisatie in Croix
  • Lattenwerk als gevelbekleding
  • Zonneluifel in cederhout
  • Klassiek metselwerk
  • Open ruimtes
  • Eiken vloer

Concept

Deze landelijke architectenwoning is het resultaat van een perfecte hamonie tussen de strakke lijnvoering en de verschillende materialen. Knowhow, kwaliteit en vertrouwen waren de doorslaggevende argumenten om voor Dewaele Houtskeletbouw te kiezen. Vooral dat laatste was belangrijk om alle technische vereisten na te leven bij de constructie van deze lage-energiewoning. Het huis staat op een perceel met veel groen en eeuwenoude bomen. Die natuurlijke omgeving trok de architect door in z’n houtskeletbouwwoning: rood cederhout boven, baksteen beneden. Ook koos de architect voor een vloer die doorloopt van binnen naar buiten. De raamprofielen werden in vloer, plafond en muur ingewerkt om de globale oppervlakte van de woning te vergroten. De echte schrijnwerkerskunsten van Dewaele Houtsketelbouw werden danig op de proef gesteld, maar de vakmannen slaagden met verve. Ook de grote trap in het huis is van de hand van Dewaele Houtskeletbouw. De open trappenhal werpt zo zonlicht door het hele huis.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.