LaDura, de meest veelzijdige gipskartonplaat van Siniat

Dewaele bouwt met vezelversterkte gipskartonplaten aan extra wooncomfort. Bouwen met Dewaele, dat is kiezen voor ultiem wooncomfort. Door steevast te werken met de veelzijdige, stootvaste en vezelversterkte gipskartonplaten van Siniat, gaat Dewaele voor perfect geïsoleerde binnenwanden waardoor je warmer, stiller en aangenamer woont.

Voor de afwerking van de binnenwanden kiest Dewaele steeds voor LaDura, de vezelversterkte gipskartonplaten van Siniat. Waar andere plaatmaterialen uitblinken in één specifiek pluspunt, brengt LaDura verschillende voordelen met zich mee waardoor deze plaat uitermate geschikt is voor het bouwsysteem van houtskeletbouw.

Waarom Dewaele voor de voordelen van LaDura kiest:

  1. Grotere impact- en trekweerstand

De LaDura-gipskartonplaten zijn vervaardigd van gips en versterkt met hout- en glasvezels. Daardoor zijn ze sterker en harder dan normale gipsplaten en bieden ze een grotere impact- en trekweerstand. Door de opbouw uit een geïmpregneerde volle kern is de plaat bovendien veel robuuster en kunnen onder andere hangkasten, radiatoren of tv-toestellen perfect veilig bevestigd worden.

  1. Brandveilig en vochtwerend

Ten opzichte van standaardgipskartonplaten is LaDura extra brandveilig. Hierdoor zijn deze gipsplaten perfect voor een woning in houtskeletbouw die bepaalde eisen stelt op vlak van brandveiligheid. Wist je trouwens dat de wanden van Dewaele maar liefst twee keer langer weerstand bieden tegen brand dan de norm voor openbare gebouwen voorschrijft? In combinatie met de excellente vochtwerende eigenschappen is LaDura de beste keuze voor de droge bouwmethode van houtskeletbouw.

  1. Stootvast

Dankzij de mechanische sterkte kunnen de gipskartonplaten tegen een stootje. Ideaal dus voor ruimtes met intensief gebruik, zoals een gezinswoning.

  1. Geluidsisolerend

Siniat biedt met LaDura een uitstekende ruimteakoestiek in combinatie met een vlotte verwerkbaarheid. De gipskartonplaat schittert om zijn hoge geluidsisolatiewaarden en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen in binnenwanden waar een hoge akoestische weerstand vereist is, zoals de wanden van een woning in houtskeletbouw.

  1. 100 % recycleerbaar

LaDura-platen zijn 100 % recycleerbaar, het restmateriaal wordt hergebruikt voor de productie van nieuwe platen. Omdat Dewaele Woningbouw de gipskartonplaten steeds op de juiste afmeting bestelt en zo voor een productie op maat gaat, is er zo goed als geen afval.

  1. Snelle, efficiënte afwerking

Gipskartonplaten zijn makkelijker af te werken dan klassiek pleisterwerk. De montage van de LaDura-gipskartonplaten is een volledig ‘droge’ handeling waarna de vlakke wandoppervlakken direct klaar zijn voor een verdere afwerking. Nadat de afgeschuinde kanten geplamuurd zijn, volstaat het om de plaat licht te schuren om vervolgens te starten met de schilder- of behangwerken. Een bijkomend voordeel is dat de spouw veel ruimte biedt voor het wegwerken van installaties, zonder dat er sleuven moeten gemaakt worden.

Siniat, toonaangevend fabrikant van gipsplaatoplossingen

Voor het realiseren van wanden en plafonds rekenen we bij Dewaele Woningbouw op de droogbouwoplossingen van Siniat, een belangrijke partner die steeds klaarstaat met advies of producten en systemen op maat. Door gestructureerd samen te werken, vinden we manieren om de esthetiek te verbeteren, bouwtijden efficiënt te laten verlopen en bouwafval te verminderen.

Heb je interesse in een energiezuinige woning met alle comfort? Maak een afspraak of bezoek een van onze kijkwoningen.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.