Welke voordelen biedt de lichte constructie van houtskeletbouw?

Wist je al dat houtskeletbouw wordt gekenmerkt door haar lichte constructie? Nog interessanter is dat jij als bewoner daar enkel de voordelen van geniet. Lees even mee en ontdek de belangrijkste troeven op een rij!

1. Je bespaart een pak geld

Doordat houtskeletbouw licht is, kan je vaak besparen op zware funderingen. Ideaal: je kunt meer investeren in bijvoorbeeld het interieur van je woning! Hoeveel een woning in houtskelet ongeveer kost, lees je hier.

2. Ideaal voor een minder draagkrachtige bouwgrond

Een minder draagkrachtige bodem? Dan is het houten geraamte van de lichte constructie de keuze bij uitstek! Familie Cassiman koos om deze reden voor een houtskeletbouw. Bekijk hier het resultaat.

3. Stevig- en lichtheid gaan hand in hand

Kwestie van een mythe uit de wereld te helpen: de lichte constructie van houtskeletbouw gaat absoluut niet ten koste van haar stevigheid! Sterker nog, de aanpak van Dewaele is zelfs een pak steviger dan de gemiddelde houtskeletbouw.

Zo maken we gebruik van LVL-balken (laminated veneer lumber): gelamelleerde balken die krimpvrij zijn. Die zijn zo sterk dat er grote overspanningen mee te realiseren zijn!

4. Ze is brandveilig

De constructie van houtskeletbouw bevat uitsluitend brandvertragende materialen. Precies daarom beantwoordt ze integraal aan de normen voor brandveiligheid. Verder kan je probleemloos een brandverzekering krijgen voor een woning in houtskeletbouw. Geen zorgen, dus!

Ook benieuwd naar het resultaat van zo’n lichte constructie? Laat je inspireren door deze realisaties of neem meteen contact op met Dewaele!

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.