Welke impact hebben deze 3 bouwtrends op jouw (ver)bouwplannen?

In het bouwlandschap veranderen de dingen vaak aan een razendsnel tempo. Vraag jij je ook af welke bouwtrends dit jaar aan de orde zijn? En vooral: welke invloed ze uitoefenen op jouw bouw- of renovatieplannen? Dewaele brengt je helemaal op de hoogte.

Gronden worden schaarser

Ja, bouwgronden kennen een ongelofelijke schaarste. En helaas merk je dat hoe langer hoe meer aan de prijzen. Heb je zelf bouwplannen of ben je al op zoek naar een grond? Dan denk je maar beter na over je concrete noden en verwachtingen. Dat gaat niet alleen over de prijs, maar ook over de omgeving en oriëntatie.

Vrees je er toch hoe dan ook voor dat je geen grond vindt die past binnen jouw budget? Dan raden we je aan om een bestaande woning te kopen, die af te breken en terug from scratch te beginnen. Of neem een kijkje tussen deze prachtige bouwgronden.

Veel glas

Ieder van ons heeft natuurlijk daglicht nodig. Nog handiger is het wanneer dat licht ook voor natuurlijke warmte zorgt. En daarin spelen ramen en glazen wanden een grote rol. Hoeven we je nog uit te leggen hoeveel - normaal dure - energie je bespaart door ruimtes praktisch gratis op te warmen met natuurlijk zonlicht? 

Waak er wel over dat het niet té warm wordt in je huis. Mogelijke oplossingen daarvoor is een goede zonwering of een grotere dakoversteek. Dat laatste is zeker mogelijk als je voor houtskeletbouw kiest! En dat brengt ons naadloos bij de derde trend.

Hout is helemaal terug

Hout is terug van … nooit weggeweest! Hoewel hout als bouwmateriaal al honderden jaren gebruikt wordt, lijkt het anno 2017 aan een sterke opmars bezig.

Logisch ook, een houtskelet is volledig “groen” en heeft bovendien een super elegant karakter. En er is meer: houtskelet staat bekend om haar korte bouwtermijn. De verschillende onderdelen worden op maat ontwikkeld in een atelier. Dat kan heel erg handig zijn, zeker als het weer te wensen over laat!

"We hebben vroeger al met hout gewerkt omdat hout vooral veel technische kwaliteiten heeft. Maar deze keer was er de goeie opvolging van Dewaele Houtskeletbouw en da’s toch een pluspunt." - Fam. Fontaine

Meer weten over de meerwaarde van houtskelet? Neem vandaag nog contact op met Dewaele!

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.