Welke factoren beïnvloeden het budget voor jouw nieuwbouwwoning?

Je wil een huis of appartement kopen? Of heb je bouwplannen? Dan weet je vast al dat je beter op tijd begint met de budgettering. Jammer genoeg is het niet zo eenvoudig om daarin wegwijs te geraken. Of je nu voor een traditionele nieuwbouwwoning of een optrekje in houtskelet gaat: hieronder vertellen we je welke elementen jouw budget beïnvloeden! 

Elk bouwbudget is beperkt

Alvorens we je vertellen welke factoren een impact hebben op jouw bouwbudget, moet je weten dat elk budget beperkt van aard is. Dus is het belangrijk dat jij (en je partner) vooraf het geschatte kostenplaatje in kaart brengt.

Communiceer dit zeker ook duidelijk naar de bouwpartner en andere betrokken partijen. We kunnen je dan ook aanraden dat je zo vroeg mogelijk langsgaat bij een aannemer met het ontwerp van de architect. Vervolgens kan die een realistisch beeld schetsen, aangeven welke facetten het budget positief of negatief beïnvloeden enzovoort. Resultaat? Je bent zeker dat alle neuzen vanaf het begin in dezelfde richting staan. En vooral: je houdt het prijskaartje nog beter onder controle!

Factor 1: de oppervlakte

De oppervlakte van je nieuwbouwwoning speelt waarschijnlijk de grootste rol in het budget. Simpelweg omdat je betaalt voor elke vierkante meter en pakweg 1m² garage ongeveer net zoveel kost als 1m² living.

Maar vergis je niet: een kleinere oppervlakte hoeft niet per se een kleine woning te betekenen. Slimme combinaties, daar draait het om. Daarvoor heb je, in samenspraak met je architect en bouwpartner, een goed plan nodig.

Factor 2: ontwerp van de woning

Dit element wordt maar al te vaak uit het oog verloren: het ontwerp van je nieuwbouwwoning. Wist je dat een woning makkelijk 20% duurder of goedkoper kan zijn enkel en alleen door het ontwerp?

Bovenstaande redenen en info bevestigen nogmaals wat we in de eerste paragraaf al meegaven: toets vanaf de eerste schets je project af aan de realiteit van het bouwbudget.

Laat je woning calculeren

Een standaard prijs per vierkante meter van een woning bestaat dus niet… Laat bij Dewaele al van vroeg in het ontwerpproces de woning calculeren en krijg advies en suggesties om het budget binnen de perken te houden. Zo bespaar je tijd en vermijd je onaangename verrassingen zodra de uitvoering van de bouwwerken van start gaan. Contacteer Dewaele hier! 

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.