Bouwplannen? Zo loopt alles van een leien dakje

Een nieuwbouwwoning laten bouwen: het is een belangrijke stap in je leven. Eentje waarbij je niet over één nacht ijs gaat. Want haast iedereen heeft al horrorverhalen gehoord over dingen die in het honderd liepen. Maar geen schrik: in dit artikel reiken we je 4 nodige tips aan voor een vlekkeloos bouwproces! 

Tip 1: Zoek eerst uit wat je wil

Alvorens je het hele proces in gang zet, dien je logischerwijs zélf te weten wat jij (en je partner) wil(len). Natuurlijk sta je daar niet alleen voor: stap goed geïnformeerd naar een aantal partijen die je verder kunnen helpen - van aannemer tot architect. Zo krijg je in de eerste instantie al een duidelijk beeld over de technische mogelijkheden en het kostenplaatje. Vergelijk dat met jouw verwachtingen en je beschikbare budgetten - en wees er realistisch in.

Tip 2: Ontdek het nodige over de grond

Je hebt de grond van je dromen gevonden? Mooi, maar ga zeker niet overhaast te werk. Zo is het belangrijk om eerst een grondige controle uit te voeren over de grond en diens draagkracht. Dat doe je via een grondsondering: ideaal om te weten welk funderingssysteem het meest geschikt is voor jouw grond!

Tip 3: Vergeet je energie(besparing) niet!

Natuurlijk zijn het ontwerp van je woning en de bijbehorende esthetische eigenschappen van cruciaal belang. Maar wist je dat ook energiebesparende maatregelen bijdragen tot jouw ultieme wooncomfort? Denk daarbij aan compactheid en oriëntatie van de woning, maar ook natuurlijk aan isolatie en diverse ventilatietechnieken. Een andere tip: kies voor een woning in houtskelet. Hout bevat thermische eigenschappen en heeft snel de gewenste temperatuur!

Energiezuinig bouwen: ontdek hier enkele handige tips!

Tip 4: Denk aan rendement op lange termijn

Een budget opstellen doe je meestal in functie van je huidige beschikbare vermogen en met oog op de lening die je zal afbetalen. Maar heb je al gedacht aan potentieel rendement op lange termijn?

Want als je op een gegeven moment van plan bent om de boel te verkopen, dan wil je waarschijnlijk een stekje dat tegen dan gestegen is in waarde. Een ander interessant aspect met oog op rendement op lange termijn, is de materiaalkeuze. Als je bijvoorbeeld kiest voor een woonst in houtskelet, dan ben je verzekerd van ijzersterke isolatie en duurzaamheid. En dat is dan weer iets wat je zal merken op de energiefactuur! Bekijk hier alvast 20 voordelen van een houtskeletbouw.

Nood aan meer tips en bouwadvies? Of wens je meer informatie over de voordelen van houtskelet? Contacteer vandaag nog Dewaele! 

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.