Wat is de prijs van houtskeletbouw: de prijs per m2

Omwille van de vele voordelen van houtskeletbouw, bouwt Dewaele Woningbouw uitsluitend volgens dit bouwsysteem. Een vraag die vaak gesteld wordt: Wat is de prijs van houtskeletbouw? Is het goedkoper of net duurder dan traditionele bouw?

Wat kost een woning bij Dewaele Woningbouw?

Het antwoord op die vraag is simpel: de prijs van een woning in houtskeletbouw ligt op hetzelfde prijsniveau als een traditioneel gebouwde woning, maar je krijgt er een pak voordelen extra bovenop:

 1. Beter geïsoleerd en luchtdicht
  Een woning in houtskeletbouw is voor dezelfde prijs beter geïsoleerd en luchtdicht gebouwd en is daarom een stuk energiezuiniger. Een belangrijke troef die je meteen voelt op je energierekening.
 2. Korte uitvoeringstijd
  Een efficiënt productieproces en snelle montage op de werf bepalen de relatief korte bouwtijd van een woning in houtskeletbouw. De uitvoeringstijd op de werf is korter omdat de montage van de ruwbouw slechts een goede week in beslag neemt en er meteen aan de technieken kan gestart worden. Ook het schrijnwerk wordt onmiddellijk geplaatst.
 3. Grondige voorbereiding
  Al vóór de bouw van je woning in houtskeletbouw denken we bij Dewaele met je mee. Met een sterke voorbereiding en grondige omschrijving van onder andere je materiaalkeuzes sta je niet voor verrassingen tijdens het bouwproces en hoef je je geen zorgen te maken over de duur en het budget.
 4. Ecologisch en licht bouwmateriaal
  Hout is naast duurzaam ook nog eens een licht bouwmateriaal. Dankzij het geringe gewicht is een lichte fundering voldoende en kunnen dure funderingswerken vermeden worden.

Hoe wordt de prijs van een woning in houtskeletbouw berekend?

Wanneer je bij Dewaele Woningbouw langskomt om je bouwplannen te bespreken, krijg je advies bij onder andere je materiaalkeuzes en alle mogelijkheden die een woning in houtskeletbouw je biedt. Gedurende het hele voortraject begeleidt een ervaren commercieel adviseur je en helpt hij om zoveel mogelijk zaken, van de keuze van de tegels tot de gevelsteen, vast te leggen.

TIP: Een goede voorbereiding is het begin van alles. Hoe vroeger je samenzit met de aannemer, hoe zekerder je kan zijn van je budget. Doe dit het liefst vóór het indienen van de bouwaanvraag, bepaalde kleine ingrepen aan het plan kunnen namelijk een grote invloed hebben op het budget.

Welke keuzes hebben de grootste invloed op de prijs?

 1. Type architectuur
  De belangrijkste factor die de prijs van je woning in houtskeletbouw grotendeels bepaalt, is de complexiteit van de architectuur en specifieke technische of esthetische details. Hoe moderner met grote raampartijen of hoe groter het volume met uitsparingen, hoe groter de invloed op de totaalprijs.
 2. Grootte van je huis
  Omdat bepaalde kosten bij een grote of kleine woning zo goed als dezelfde zijn, kan de prijs per m2 goedkoper zijn bij een groter huis. Denk bijvoorbeeld aan technieken zoals een regenwaterpomp, verwarmingsketel, de keuken, elektriciteitskast, aansluitingen en ventilatie.
 3. Materialen
  Onder andere het type gevelsteen, het budget van de keuken en bepaalde materiaalkeuzes bepalen de prijs van de woning. Wist je trouwens dat aluminium iets duurder is dan pvc?

Wat is dan een goede richtprijs voor een woning in houtskeletbouw?

Een goede richtprijs voor een afgewerkte woning in houtskeletbouw bedraagt gemiddeld 1.600 à 1.900 euro per m2 (excl. btw en architect). Deze m2-prijs varieert vanzelfsprekend volgens de grootte, de complexiteit en de afwerkingsgraad van de woning.

Om je een idee te geven: een compacte woning kan in sleutel-op-de-deur versie gebouwd worden vanaf € 300.000 excl. btw en architect, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een grote, luxueus afgewerkte woning of zelf een aantal zaken in handen nemen.

Bij Dewaele Woningbouw kan je terecht voor zowel eenvoudige als grote, complexe woningen. Of het nu gaat om een vrijstaande woning of een twee- of driegevelwoning, we bouwen elke woning op dezelfde kwalitatieve manier. Ongeacht het budget of de grootte. Bekijk onze diverse realisaties.

Wist je dat ... je bij Dewaele Woningbouw uit drie bouwformules kan kiezen? Zo heb je enkel het houtskelet, een gesloten ruwbouw of een volledig afgewerkte (sleutel-op-de-deur) woning. Uiteraard kan je ook voor een tussenvorm kiezen, volledig op maat.

Met welke extra kosten moet je rekening houden bij de bouw van je woning?

Naast een gedetailleerde offerte van je woning in houtskeletbouw, krijg je bij Dewaele Woningbouw ook een inschatting van de extra kosten die de bouw met zich meebrengt:

 • De EPB-berekening
 • Luchtdichtheid
 • Ventilatie
 • Rioleringskeuring
 • Veiligheidscoördinatie
 • Aansluitingskosten voor water, gas en elektriciteit, telefoon
 • Verf
 • Tuin- en opritinstallaties

Ben je benieuwd naar de totaalprijs van je woning in houtskeletbouw? Maak een vrijblijvende afspraak en bespreek je bouwplannen. Twijfel je nog of bouwen de investering waard is? Lees in onze blogpost waarom bouwen meer dan ooit interessant is.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.