Hoe ik na 6 stappen al dichter sta bij mijn woning in houtskelet

Zoals jullie intussen wel weten, zijn mijn man en ik samen met Dewaele Houtskeletbouw een moderne gezinswoning aan het bouwen. Tijd om eens te kijken waar we vandaag staan en wat er allemaal al werd verwezenlijkt!

Stap 1: de beslissing is genomen: wij bouwen ons huis in houtskelet!

Ik herinner me nog goed hoe de kogel eindelijk door de kerk was en we besloten onze woning in houtskelet te bouwen. Na een bezoekje aan de showroom van Dewaele waren we overtuigd. Inderdaad: wij gaan voor een zuinig optrekje!

Stap 2: eerste ontwerpen en het technisch plan zijn een feit

Hoera! Architecte Kathy wist ons verlanglijstje te vertalen naar een huisontwerp. Mijn man en ik waren helemaal in de wolken! Met het hout op de gevel dat een natuurlijke toets geeft aan de witte crepi, mag ik gerust zijn dat mijn Pinterest-dromen in vervulling zijn gegaan.

Stap 3: hallo, houtskeletwanden!

Weer een stapje dichter! Mijn man en ik brachten een bezoekje aan het atelier van Dewaele Houtskeletbouw, waar de constructie van onze houtskeletwanden van start is gegaan.

Verder werd de technische tekening door de vakmannen ingevoerd in de machines, zodat ze perfect weten wat ze moeten doen. 

Stap 4: we hebben officieel een kelder

We zijn halverwege augustus en de vloerplaat van ons huis is gegoten: yes! Leuk om te weten dat we nu officieel een kelder hebben, al gingen daar natuurlijk wel wat werken aan vooraf.

Stap 5: het houtskelet van onze woonst werd geplaatst

Inmiddels werd er weer heel wat vooruitgang geboekt: Dewaele is gestart met de montage van het houtskelet! Ook is de vloerplaat van het gelijkvloers helemaal uitgehard, en ging de rest van de werken plots ook zeer snel vooruit. Dat belooft!

Stap 6: de structuur van onze houtskeletwoning staat er

Toen we de structuur van onze houtskeletwoning zagen, wisten we dat het tijd was voor het fijne werk. Afgelopen weken waren vooral elektricien en loodgieter kind aan (ons nieuw) huis. Zij voerden de nodige voorbereidingen uit om later de technieken aan te sluiten. Hier lees je trouwens hoe de selectie van die technieken geen gemakkelijke karwei voor ons was.

Blijf zeker de site van Dewaele in de gaten houden, want binnenkort vertel ik je meer over stap 7!

Virginie

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!