Luchtdichtheid: een waterdicht plan

Het belang van luchtdichtheid is iets wat nog maar de laatste 5 jaar heel actueel is. Nochtans heeft een luchtdichte bouwschil een grote invloed op het E-peil van je woning. En dus op de premies van 2016.

Vergelijk het gerust met een jas. Als het koud is, trek je een jas aan. Maar als je je rits niet helemaal dichtdoet, krijg je het toch nog koud. Hetzelfde geldt voor je woning: zijn er spleten en kieren in je woning, dan ontsnapt de warmte heel makkelijk.Sterker nog: je kunt er dan nog maar heel weinig aan doen.

Houtskelet luchtdicht maken

Daarom steken we veel tijd in het luchtdicht maken van je woning. Bij een houtskeletbouw gaat dat ook makkelijk omdat we er al van in het atelier heel veel aandacht aan besteden en alle bouwdetails heel goed uitdenken. Een gemetste bouw is gewoon een pak moeilijker luchtdicht te maken.

Als je woning niet helemaal luchtdicht is, dan heeft isoleren eigenlijk ook geen zin.De warmte ontsnapt finaal toch uit je woning. Een uitgekiend bouwsysteem en een prefabricatie in het atelier zijn het geheim van Dewaele Houtskeletbouw.

In 10 stappen naar je houtskeletbouwwoning ›

Blowerdoortest meet luchtdichtheid

Samen met het EPB-verslag testen we daarna de luchtdichtheid van de constructie met een zogenaamde blowerdoortest. Tijdens die test zetten specialisten de woning onder overdruk. De lucht die dan ontsnapt is de graad voor de luchtdichtheid. Hoe minder lucht ontsnapt, hoe beter de test uiteraard.

Laat dus zeker een meting doen van de luchtdichtheid van je woning want enkel dan kan je de luchtdichtheid ook laten meetellen in de berekening van het energieniveau van de woning. De invloed op het E-peil is namelijk enorm.

Heb je nog een vraag of wil je meer info? Laat het dan gewoon even weten.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.