Is houtskeletbouw brandveilig?

U heeft interesse in bouwen met houtskeletbouw, maar u vraagt zich af in hoeverre een houtskeletbouw wel brandveilig is? U ontdekt het hier.

Dat een houtskeletbouw niet brandveilig zou zijn, is een van de grootste misverstanden rond deze bouwmethode.

Dewaele Houtskeletbouw deed de test. In het brandlabo van Warrington Fire in Gent halen woningen van Dewaele uitmuntende resultaten. Meer nog, de wanden van Dewaele Houtskeletbouw bieden 4 keer langer weerstand tegen brand dan wat wordt vereist!

Na twee uur geleidelijk opwarmen tot 1000°C was de geteste wand nog volledig intact en bedroeg de temperatuur aan de buitenkant minder dan 100°C. Geslaagd met glans!

Voor onze houtskeletbouwen gebruiken we uitsluitend brandvertragende materialen. Daardoor is een houtskeletbouw brandveilig en geldt uw traditionele brandverzekering dus ook voor uw houtskeletbouw woning.

Om meer te weten over houtskeletbouw, kunnen onze experten u verder informeren. Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven van alle laatste acties en nieuwtjes.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.