Hoe hou je je houtskeletbouwwerf droog?

De bouw van een houtskelet gaat erg snel. Op enkele dagen tijd kan de hele basis van jouw houtskelet woning er al staan. Maar wat als het dan slecht weer wordt, in België helaas wel vaak het geval?

Bezoek onze kijkwoning in Werchter of toonzaal in Deerlijk ›

Houtskeletbouw: door de wind, door de regen

Na het monteren van het volledig op maat gemaakte skelet, plaatsen we onmiddellijk het dak. Ook gaan de ramen, met omkasting, erin. Hierdoor is het houtskelet al snelwinddicht en kan het er niet meer in regenen.

De buitenkant van het skelet is bekleed met platen van watervast multiplex. Zo wordt de ruwbouw dus een droge omgeving en kunnen de technieken (leidingen, elektriciteit, …) binnenin geplaatst worden zelfs al staat de gevelafwerking er nog niet rond.

Bovendien moet je voor de afwerking niet wachten op het drogen van de muren, zoals bij een traditionele bouw.

Bekijk hier enkele houtskeletbouw realisaties ›

Bij een stenen huis duurt het proces voor het dak erop kan net iets langer. Daarbij kunnen de onbeschermde keramische binnenmuurstenen het regenwater opslorpen. Bovendien kunnen bij een traditionele bouw de ramen pas opgemeten worden na de metselwerken om juiste plaatsing te garanderen. Hierdoor blijft een ruwbouw in steen langer blootgesteld aan de weersomstandigheden.

Natuurlijk blijven er bepaalde afwerkingen wel gevoelig voor weersomstandigheden zoals gevelbekleding in crepi. Dat is bij elk bouwproject zo.

Je leest het dus al: Dewaele Houtskeletbouw gaat voor jou door de wind, door de regen!

Contacteer ons hier voor advies op maat.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.