Het voordeel van houtskeletbouw: beter geïsoleerd, grotere ruimtes

Ondanks de zachte winters staat in België de verwarming nog altijd meer aan dan uit. Een goeie isolatie is daarom belangrijk om geen warmte verliezen. En dus ook niets van je zuurverdiende centen.

Er bestaan natuurlijk heel wat mogelijkheden om je houtskeletbouwwoning te isoleren: rotswol, glaswol, cellulosevlokken of houtvezelplaten. Die materialen zie je zowel in een traditionele gemetste bouw als in houtskeletbouw.

Maar hét grote verschil met een traditionele bouw is dat het isoleren bij houtskeletbouw al in de wanden zelf start en niet pas in de spouwmuur.

En dat heeft niet alleen een impact op de globale isolatiegraad van je woning, maar ook in de ruimte van je woning zelf: de wanden in een houskeletbouwwoning zijn minder dik dan in een traditionele woning. Op een woning van 10 op 10 meter met een verschil in wanddikte van 10 cm win je zo al snel 4 m2. Of een gemiddelde berging om precies te zijn.

Als spouwisolatie zweert Dewaele Houtskeletbouw bij de resolschuimplaten van Kingspan. Dat zijn isolerende platen met een zekere dampopenheid. Ook op vlak van ecologie scoren ze goed. Dat bewijst het DUBO-keurmerk van het Nederlandse instituut voor Bouwbiologie en Ecologie dat de meest milieuvriendelijke producten voor de bouw beloont.

Zit je nog met een vraag over isolatie? Laat het hier even weten of contacteer ons voor een afspraak.

 

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.