Waarom heb je een goede grondsondering nodig? Alles wat je moet weten

Wie gaat bouwen, moet flink wat elementen in kaart brengen. Denk aan aspecten zoals het budget, de ligging en de materialen. Toch is ook een goede grondsondering van belang. Klinkt onbekend in de oren? Dewaele vertelt je het nodige! 

Wat zijn dat, sonderingswerken?

Elk stevig huis staat ook op een stevige fundering. Want wie wil er nu na verloop van tijd barsten en scheuren in de muren? Juist ja, en daarvoor dien je eerst en vooral het juiste funderingssysteem te kiezen. Zeker als je de duurzaamheid van je optrekje wil garanderen.

Door sonderingswerken te laten uitvoeren, ontdek je welk funderingssysteem het meest gunstig is in jouw situatie. En natuurlijk ook welk budget je daarvoor nodig hebt. Kortom: sonderingswerken brengen de stabiliteit (ook wel ‘draagvermogen’ genoemd) van je bouwgrond in kaart. Niet onbelangrijk, dus!

Opgelet: sonderingswerken zijn niet hetzelfde als een grond- of bodemonderzoek!

Hoe gaat dat in zijn werk?

Een sondeerwagen rijdt over de bouwgrond en kiest binnen de bouwlijn een aantal strategische plaatsen om het onderzoek uit te voeren. Op de gekozen plekken wordt een staaf in de grond gedrukt. Zo simpel is het.

Is de grond moeilijk te betreden met de wagen? Dan kan er alsnog een sondeerapparaat worden gebruikt.

Wat als de ondergrond toch instabiel is?

Je hebt je droomgrond gevonden, maar blijkt die toch onvoldoende stabiel? Niet getreurd: samen met je architect en/of aannemer kun je de opties bekijken voor een lichte bouwconstructie.

Wat dacht je van een houtskeletconstructie? Deze is stevig, zonder dat de grond in kwestie zelf een ijzersterk draagvermogen hoeft te hebben. En dat is slechts een van de vele troeven van een woning in houtskelet!

Lees hier meer over de voordelen van de lichte constructie van een houtskeletbouw.

Meer weten? Neem contact op en laat je inspireren door de voordelen van houtskeletbouw!

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.