Eén op tien nieuwbouwwoningen is nu van hout

De tweejaarlijkse enquête van Hout Info Bois, het technisch informatiecentrum over hout in de bouw, vertelt ons dat in 2018 één van de tien nieuwbouwwoningen opgetrokken werd uit hout. Dat is goed nieuws! Niet alleen voor onze sector, ook voor het klimaat.

Houtskelet meest gebruikte systeem 

Houtbouw vertegenwoordigde in 2011 6,6 % van de totale nieuwbouw, met 2.514 woningen en een marktaandeel van 11 % gaat die trend ook in 2018 in stijgende lijn. Houtskeletbouw is daarbij het meest gebruikte houtbouwsysteem. Dat komt omdat houtskelet ten opzichte van de andere houtsystemen (gestapeld massief hout, paal en balk of massieve meerlagige houtplaten) meer voordelen biedt op vlak van flexibiliteit, bouwsnelheid en invloed op het milieu.

Hernieuwbaar karakter van hout

Houtskeletbouw past in een ecologische benadering. Bouwen met hout is bouwen met bijzonder weinig impact op het klimaat. Hoe sneller dit bouwsysteem toeneemt, hoe meer de CO2-uitstoot daalt. Bovendien is houtskeletbouw een energiezuinige bouwwijze en vergt het minder grondstoffen, de milieu-impact van een houtskeletwand ligt tot 2,5 keer lager dan die van een massieve oplossing. 

WEETJE: Bij Dewaele Woningbouw bouwen we nu nog duurzamer aan je thuis: we investeerden in de toekomst met 2.800 zonnepanelen en produceren voortaan onze eigen stroom.

Dat de houtskeletsector aan populariteit wint, komt omdat steeds meer kandidaat-bouwers hun steentje willen bijdagen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Hout is een materiaal van natuurlijke structuur dat volledig hernieuwbaar is en thermisch sterk presteert. Niets dan voordelen, dus. Wil je er meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees het volledige artikel.
 

brochure aanvragen

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.