Hoe domotica je woning comfortabeler en veiliger maakt

Duurzaam bouwen, dat betekent vandaag de dag ook toekomstgericht bouwen. Concreet? Rust je huis uit met de nieuwste technische snufjes. Domotica bijvoorbeeld verhoogt je wooncomfort en veiligheid aanzienlijk. Met je eigen ogen zien wat dat betekent in de praktijk? Dan bezoek je gewoon onze kijkwoning in De Pinte.

Domotica = huisautomatisering

Je verwarming, verlichting, rolluiken en andere apparaten bedienen vanop één display in je woning, op je tablet of smartphone? Dat noemen we domotica of huisautomatisering. Domotica ontstond in een industriële context maar is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken in nieuwbouw voor de particuliere markt. De tweede generatie domotica maakt ook verbinding met het internet, zodat je alles vanop afstand kunt instellen.

Flexibele functionaliteiten

Onze kijkwoning in De Pinte is uitgerust met een bus-systeem. Dat heeft een centrale busbedrading aangesloten op de elektriciteitskast. Grote voordeel? Flexibiliteit, want de kast stuurt alles aan en maakt daarbij gebruik van haar intelligentie. Concreet? Je wijzigt de functie van een bepaalde schakelaar volgens jouw eigen wensen. Gewoon programmeren en het systeem doet de rest.

De bediening van een domoticasysteem is heel erg makkelijk. Je bedient jouw apparaten via een touchscreen op een centrale plek in huis of via een app op een mobiel toestel. Als je wil, koppel je ook verschillende functies aan één schakelaar. Sluit bijvoorbeeld zowel je rolluik als zonwering aan de andere kant simultaan met één druk op de knop. De multifunctionaliteit is standaard geïnstalleerd.

Meer comfort en veiligheid

Domotica is aan een heuse opmars bezig het laatste decennium, en het aantal slimme woningen blijft stijgen. Logisch, want de voordelen zijn legio. Het verhoogt je comfort, want alles verloopt automatisch. Met detectoren zelfs letterlijk. Lichten gaan vanzelf aan bij het binnenkomen van een kamer. Of vice versa.

Tweede voordeel? Veiligheid. Plaats sensoren aan de voordeur en schrik ongewenste bezoekers af door de lichten te laten aanspringen. En ontvang meteen ook een melding op je smartphone. Of installeer een knop naast je bed om meteen alle lichten en rolluiken te activeren. Als afschrikmiddel kan het tellen, want inbrekers nemen zo goed als zeker de benen.

Natuurlijk is domotica ook een investering op lange termijn, want je huis wordt gebruiksvriendelijker. Handig als je al een respectabele leeftijd bereikte of graag anticipeert op de toekomst.

NIKO Home Control maakt van kijkwoning De Pinte paradepaardje

In onze kijkwoning in De Pinte ervaar je zelf de mogelijkheden en het gebruiksgemak van de domotica van NIKO Home Control. De bediening gebeurt via een gebruiksvriendelijke interface in de woning. Met de Eco-display doof je met één druk alle lichten, met de Safe-display programmeer je scenario’s. Eigenlijk bepaal je alles volledig zelf, zelfs vanop afstand dankzij een app op je smartphone. Enige voorwaarde is een data-aansluiting.

Domotica vormt vandaag de dag een essentieel onderdeel van een moderne nieuwbouwwoning. Kom het zelf ontdekken in onze kijkwoning in De Pinte.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.