De Vlaamse sloop- en heropbouwkorting: hoe zit dat nu?

De slooppremie, ook wel de afbraakpremie genoemd, bestaat uit een bedrag van 7500 euro die je toegekend krijgt als je een oude woning afbreekt en daarop een nieuwbouwwoning zet. Deze premie is niet te verwarren met het verlaagde BTW-tarief van 6%, dat momenteel enkel van toepassing is in 32 Belgische steden.

Hoewel het de wens is van de Vlaamse regering om het gunsttarief van 6% door te voeren naar de rest van het land, is het aan de Federale Overheid om die maatregel goed te keuren. Om het bouwen van nieuwbouwwoningen intussen extra te stimuleren kan je nu een sloop- en heropbouwkorting ter waarde van 7500 euro verkrijgen. 

Nieuwbouw is een betere investering

Met de sloop- en heropbouwpremie is het terug aantrekkelijker om eerder voor een nieuwbouwwoning te kiezen, dan voor het renoveren van een bestaande woning. Renoveren is vaak een complex en duur proces, waarbij op lange termijn een nieuwbouwwoning een veel betere investering blijkt. Het is namelijk zo dat nieuwbouw sowieso aan de huidige normen moet voldoen, en daarom altijd een stapje voor zal zijn op gerenoveerde gebouwen. 

Houtskeletbouw is in dat opzicht tot het meest duurzame bouwsysteem. Niet alleen bestaat de constructie hoofdzakelijk uit ecologische materialen die tot 15 keer beter isoleren dan bakstenen, een houtskeletbouwwoning biedt ook meer ruimte om extra isolatie aan te brengen. 

Wacht niet te lang

Om in aanmerking te komen voor de sloopkorting volstaat het om een vergunning aan te vragen tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019. Wacht dus zeker niet te lang hiermee! Het tijdstip waarop je de stedenbouwkundige vergunning tot afbraak en wederopbouw ontvangt speelt evenwel geen rol. 

Let wel: dit is enkel van toepassing voor particulieren buiten de steden waar een verlaagd BTW-tarief van 6% geldt. Je kan de ruimte vrijgekomen door afbraak enkel benutten voor een privéwoning, niet voor een appartement of meerdere wooneenheden. 

Droom je van een warm en duurzaam nest? Dan is het nu hét uitgelezen moment om de knoop door te hakken! Vraag ons gerust om advies over de slooppremie voor het bouwen van een houtskeletwoning.

brochure downloaden

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.