Bouwen met hout is helemaal in

Hout wordt steeds populairder als structureel onderdeel van een woning. Er wordt dubbel zo vaak hout gebruikt dan 10 jaar geleden. Bouwen met hout kent dan ook vele mogelijkheden.

Bouwen in houtskeletbouw

De bekendste toepassing van bouwen met hout is houtskeletbouw, waarbij het geraamte van de woning uit hout bestaat.

Maar waarom is houtskeletbouw zo populair?

  • Vele onderdelen worden op voorhand voorbereid en worden op de werf alleen nog in elkaar gestoken. Zo bespaart u tijd want uw woning wordt binnen 6 à 10 werkdagen geplaatst. Dat is een enorme tijdswinst in vergelijking met tradionele bouw. Door deze tijdswinst spaart u ook geld uit, gezien u minder lang dient te huren.
  • Er zijn ook minder zware funderingen nodig omdat houtskeletbouw een lager gewicht heeft dan een traditionele woning. Houtskeletbouw is daarom erg geschikt voor het optrekken van extra verdiepingen op bestaande gebouwen.
  • Met houtskeletbouw behaal je makkelijker het wettelijk vereiste E-peil. Zo bouwden we reeds een kijkwoning in De Pinte met een E-peil van 0.
  • De wanden van een houtskeletbouw voelen nooit koud aan. Ze zijn ook dunner voor dezelfde isolatiewaare van een traditionele woning.
  • Alle bouwstijlen zijn mogelijk. Van klassiek tot modern of landelijk. Bekijk onze realisaties. 

Bouwen met hout, verwerkt in de gevel

Een gevel in hout, gecombineerd met steen, geeft meteen een warm gevoel en een natuurlijke uitstraling aan de woning. De houtsoorten ceder en padoek, maar ook thermisch veredelde houtsoorten worden vaak gebruikt.

In onze kijkwoning in De Pinte gebruikten we de houtsoort Thermo Ayous. Door de veredeling is deze tropische zachthoutsoort uitermate bestand tegen vocht, blijft het tientallen jaren onderhoudsvrij, en kent het een egale kleurevolutie.

Interesse om te bouwen met hout?

download onze brochure

Volg ons ook op Facebook en Pinterest om op de hoogte te blijven van beurzen en trends.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.