Bouwdagboek van Virginie: stap 7

De laatste maand van 2016 is intussen uit de startblokken geschoten, dus is het hoog tijd voor een update! Dewaele heeft al flink wat vooruitgang geboekt in het bouwproces van onze woning in houtskeletbouw. 

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw: stap 7

Herbeleef ons bouwproces van bij het begin.

10 december 2016

De chapewerken zijn klaar! Zowel onze boven- als benedenverdieping werd voorzien van chape. Dat is een soort mengsel van zand, cement en water. De chape zal nu ongeveer 8 weken ‘uitdrogen’.

Deze maandag gaan we ook van start met de vloerverwarming. In 2 à 3 weken zal de temperatuur geleidelijk aan worden opgedreven, om die nadien weer te laten zakken. Op die manier kan de chape perfect uitdrogen.

Des te sneller kunnen we dus beginnen aan het leggen van de vloer. Ik ben blij dat we hebben gekozen voor meerlagenparket: dat schept een extra gezellige sfeer, en kan perfect gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming.

Ons toekomstige woning begint nu écht zijn concrete vorm te krijgen. Deze week voltooit Dewaele de isolatie van onze buitengevel en is de gevelafwerking met crepi een feit. En voor ik het vergeet: op het gelijkvloers doorbreken we de crepi op bepaalde plaatsen met een verticale houten gevelafwerking. Ideaal, want die combinatie geeft de gevel een nog warmer karakter!

Groetjes,
Virginie
 

Benieuwd naar meer? Hou zeker www.dewaele.be in de gaten, want het verhaal van Virginie gaat verder.

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!