Bouwdagboek van Virginie: stap 6

De herfst is begonnen. Met een nieuw seizoen gaat ook de bouw van onze woning een nieuwe fase in. Het grove werk is nu achter de rug en stilaan kunnen we beginnen denken aan de afwerking. Zo werden intussen alle aansluitingen voor de technieken geplaatst. 

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw: stap 6

Herbeleef ons bouwproces van bij het begin. Lees stap 1, stap 2, stap 3, stap 4 en stap 5 hier.

27 september 2016

De structuur van onze houtskeletwoning staat er. Tijd voor het fijne werk. Alhoewel, de echte afwerking is pas voor binnen enkele weken. De voorbije twee weken waren vooral de elektricien en de loodgieter vaste gasten op onze werf.

Ze voerden alle voorbereidingen uit om later de technieken aan te sluiten. De elektriciteisleidingen voor de stopcontacten, verlichting en audio-installatie werden gelegd. De gasdoorvoeren voor de haard en de condensatieketel zijn voorzien. Ook alle sanitaire toevoeren en afvoeren voor de keuken, badkamers, toiletten,.. zijn in orde. Alles verliep een stuk vlotter dan ik had verwacht. Op het plan leek me dat eerlijk gezegd een echt doolhof.

Ook de selectie van de technieken was geen makkie. Aan keuze immers geen gebrek. Onze architecte hielp ons om de knopen door te hakken. Het ventilatiesysteem garandeert een optimale luchtverdeling dankzij de mechanische aan- en afvoer van respectievelijk verse en vervuilde lucht. Zeker bij een luchtdichte woning zoals die van ons. De verse buitenlucht wordt daarenboven in de winter voorverwarmd zodat we nooit last hebben van tocht.

Voor het verwarmen van de woning hebben we gekozen voor een gascondensatieketel en vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen.

Eenmaal alle leidingen voorzien zijn, starten ze met de vloerisolatie. De gespoten vloerisolatie PUR staat voor polyurethaan en wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken en vloeren. Daar het isolatiemateriaal als schuim wordt geplaatst, spreekt men van gespoten PUR. Het wordt uitgespoten over de vloer en sluit zo gemakkelijk alles af. Het grootste voordeel van PUR isolatie is de perfecte afsluiting en een uitstekende isolerende werking.

Na het plaatsen van de PUR-isolatie werd de vloerverwarming geplaatst. We hebben bewust voor vloerverwarming gekozen in de woonruimte en badkamers omdat het energiezuiniger is als verwarming met radiatoren. Vloerverwarming zorgt ook voor een continu aangenaam gevoel. De gekozen, moderne bouwstijl vereiste ook een verwarming die volledig onzichtbaar was. Hierdoor kunnen we de strakke lijnen in het interieur overal aanhouden.

Terwijl binnen hard gewerkt wordt, krijgt ook de buitenkant van onze woning binnenkort een nieuwe look. Tegen het houtskelet komen speciale EPS-platen waarop de wapeningslaag en crepi kan komen. Ik verlang echt tot de gevels afgewerkt zijn. Het was niet voor niets een van de puntjes op ons verlanglijstje.

Geniet ondertussen van de herfstkleuren,

Virginie

Benieuwd naar meer? Hou zeker www.dewaele.be in de gaten, want het verhaal van Virginie gaat verder.

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!