Bouwdagboek van Virginie: stap 5

Back to normal. Na een zalige zomer gaat het leven weer zijn gewone gangetje. De vakantie is definitief voorbij en onze dochter kan haar energie opnieuw kwijt op school. Een beetje rust zou je denken, maar niet op onze werf. Het houtskelet van onze woning kon intussen geplaatst worden. Spannend!

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw: stap 5

Volg mijn verhaal helemaal! Lees stap 1stap 2stap 3 en stap 4 hier.

9 september 2016

Dewaele is vorige week gestart met het monteren van het houtskelet van onze woning. De vloerplaat van het gelijkvloers was intussen voldoende uitgehard. De hele week reden vrachtwagens af en aan met alle elementen om ons huis op te bouwen.

En wat ging dat plots snel! Eerst werden de muren en binnenmuren van het gelijkvloers geplaatst. Hierop kwam de plafondroostering, een werkje van nauwelijks één dag, en werd de bovenverdieping opgebouwd.

Het dak nam slechts anderhalve dag in beslag en na de nodige isolatie, dichtingen en het plaatsen van het EPDM konden de plaatsers van de ramen al aan de slag.

Ik wist wel dat het hele houtskeletbouw proces snel zou gaan, maar zo snel? Op amper anderhalve week was onze woning wind- en waterdicht! Dat is natuurlijk allemaal te danken aan de goede voorbereiding in het productieatelier van Dewaele (lees ook stap 3). Hun vakmannen zorgden ervoor dat alle elementen op de werf als puzzelstukjes in elkaar pasten.

De werfleider wist me zelfs te zeggen dat anderhalve week eigenlijk langer is dan normaal, omdat wij gekozen hebben voor een complexe uitvoering met een ‘zwevende’ verdieping. We wilden voor ons huis wél een grote luifel, maar geen palenom die te ondersteunen omdat we dat niet mooi vinden. Met traditionele bouw was dat niet mogelijk, maar met houtskeletbouw wel. Een combinatie van hout en staal zorgde ervoor dat ons droomhuis werkelijkheid kon worden!

Binnenkort beginnen we alle technieken al te plaatsen. Maar eerst geniet ik nog even na van de voorbije twee weken. Want naar dat filmpje van de opbouw van het houtskelet kan ik precies blijven kijken :-)

Groetjes,

Virginie

Benieuwd naar meer? Houd zeker www.dewaele.be in de gaten, want hun verhaal gaat verder.

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.