Bouwdagboek van Virginie: stap 4

De tijd lijkt wel te vliegen. Binnen 2 weken gaat onze dochter terug naar school. Ongelooflijk dat tegen die tijd ons houtskelet er al gaat staan. Maar ik loop een beetje voor nu, want ook op de werf is er de voorbije weken van alles gebeurd!

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw: stap 4

Volg mijn verhaal helemaal! Lees stap 1stap 2 en stap 3 hier.

16 augustus 2016

Vandaag is de vloerplaat van ons huis gegoten! We hebben nu officieel een kelder. Natuurlijk gingen daar heel wat werken aan vooraf.

Herinner je je de zware regenbuien van eind mei nog? Onze bouwgrond bleef daar ook niet van gespaard! We moesten zelfs een systeem voor bronbemaling plaatsen, omdat de grond echt te nat was. Hiermee kan je met een buizennetwerk op verschillende plaatsen tegelijk grondwater wegpompen. Na iets meer dan drie weken was de grond werkbaar en konden de graafwerken beginnen.

Weet je nog dat we een grote kelder wilden? Die werd dus eerst helemaal uitgegraven. Maar zo diep in de grond was het weer vrij vochtig. Om ervoor te zorgen dat de keldervloer niet weg zou zakken in de modder, werd er een zuiverheidslaag aangebracht. Dat is een dunne laag beton, eigenlijk een soort werkvloer. Eens die er lag, kon de vloerplaat van de kelder erop. Daarbovenop werden bekistingsplaten met daartussen stalen wapeningsnetten geplaatst, als een soort muren, en daar goten de vakmannen de definitieve betonnen muren in. Na het uitharden waren de eerste muren helemaal klaar.

Een dikke week geleden werden onze twee regenputten, goed voor 20.000 liter water, en de infiltratieput uitgegraven. En om de grondwerken af te ronden, werd vandaag de vloerplaat van het gelijkvloers gegoten. Nu is het wachten op de plaatsing van het houtskelet door Dewaele. Dat kan al binnen een tweetal weken, omdat een houtskeletbouw een stuk lichter is en dus minder druk uitoefent op de vloerplaten dan de ruwbouw van een traditionele woning. Op dat moment kunnen we ons huis echt zien groeien, ik kijk er al naar uit!

Groetjes,

Virginie

Benieuwd naar meer? Houd zeker www.dewaele.be in de gaten, want hun verhaal gaat verder.

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.