Bouwdagboek van Virginie: stap 2

Hoi, Virginie terug! Vorige keer nam ik jullie mee naar de start van ons bouwproces. De volgende grote stap was het omzetten van al die ideeën in een concreet plan. Ontwerpen, plannen, productietekeningen… We weten er ondertussen alles van.

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw: stap 2

8 maart 2016

Wachten op iets waar je erg naar uitkijkt, duurt altijd té lang… Maar: we hebben ondertussen de plannen van onze architecte Kathy gekregen. Dankzij haar expertise in houtskeletbouw kon ze ons verlanglijstje omzetten in een huis. Het ontwerp is helemaal wat mijn man en ik ervan verwachtten!

Ik ben vooral heel blij met de ruime leefruimte: 12 meter op 5 meter 70! Voor de overspanning hiervan werkt Dewaele Houtskeletbouw met supersterke houten balken en staal. De uitleg was vrij technisch, maar op het ontwerp ziet het er prachtig uit.

Zo’n grote leefruimte geeft echt een open gevoel. Zeker omdat we de plafonds iets hoger dan normaal laten maken en de achterwand volledig uit glas zal zijn. Ik kijk al uit naar de prachtige ochtenden die we hier gaan doorbrengen.

Nog iets van ons verlanglijstje: een grote kelder. Door de keldermuren onder de steunmuren van het huis te plaatsen, konden we hier een ruimte van 60 vierkante meter van maken. Omdat we voor een moderne woning kiezen met plat dak, zonder zolder dus, gaan we die ruimte zeker kunnen gebruiken.

En dan onze eerste Pinterest dromen tot leven zien komen: het hout op de gevel geeft echt een mooie natuurlijke toets aan de witte crepi!

De goedgekeurde plannen werden natuurlijk ook naar het atelier van Dewaele Houtskeletbouw gestuurd. Zij hebben er een ‘technisch plan’ van gemaakt. Zelf zie ik er niet zoveel op, maar de vakmannen in het atelier weten zo waar ze plaats moeten voorzien voor ventilatie en sanitaire leidingen.

We worden goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. Ze gaan snel beginnen met de productie van ons houtskelet. Ik kan bijna niet meer wachten!

Virginie

PS: Wil je weten hoe we aan ons bouwproces begonnen? Dan kan je mijn eerste dagboekbericht hier lezen.

Benieuwd naar meer? Houd zeker www.dewaele.be in de gaten, want hun verhaal gaat verder.

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.