Bouwdagboek van Virginie: stap 1

Hoi, ik ben Virginie. Mijn man en ik bouwen samen met Dewaele Houtskeletbouw een moderne, vrijstaande gezinswoning. Er staat de komende weken van alles te gebeuren, want het bouwproces is eindelijk begonnen. Ik houd een dagboek bij sinds we startten. Alles begon met het ontwerp van ons droomhuis.

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw: stap 1

17 november 2015
Oef, de knoop is doorgehakt! Mijn man en ik bouwen ons eerste huis in houtskelet. We kiezen hiervoor omdat we zo een zuinige woning gaan hebben. Ook was de snelheid waarmee een houtskeletwoning gebouwd kan worden een groot voordeel.

Natuurlijk speelde er heel wat door mijn hoofd: er zijn veel verplichtingen, maar we hebben ook onze eigen verlangens. Ging dat wel allemaal lukken met een houtskelet? Na een bezoek aan de showroom van Dewaele en hun atelier in Deerlijk waren we écht overtuigd.

We konden onze fantasie over het ideale huis helemaal laten gaan. Ik maakte een Pinterest bord aan dat ik deelde met mijn man. Indeling, kleuren, materialen, … Alles wat we mooi vonden, kwam erop!

Af en toe maakte ik met mijn gsm ook een foto van details aan huizen die ik toevallig tegenkwam. Gelukkig geen enkele keer betrapt! ;-)

We goten al die info in een verlanglijstje (zie onderaan): alle praktische zaken maar ook de materialen die we graag zagen. Op basis daarvan kozen we architecte Kathy Dewaele. En ja: zij snapte onze stijl helemaal! Ook heeft ze ervaring met houtskeletbouw en wist ze dus goed alle mogelijkheden te benutten.

Virginie

Ons verlanglijstje:

Indeling:

  • Grote open woonruimte
  • Keuken met zicht op woonruimte
  • Grote kelder
  • 3 slaapkamers
  • 2 badkamers

Materialen:

  • Natuurlijke uitstraling
  • Crepi op de gevel
  • Hoge plafonds

Benieuwd naar meer? Houd zeker www.dewaele.be in de gaten, want hun verhaal gaat verder.

Heb je ook bouwplannen? Kom eens langs bij Dewaele Houtskeletbouw of contacteer ons hier.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.