Bouwdagboek kijkwoning De Pinte: ontwerp en timelapse video

Zoals je misschien al las in ons vorig artikel, bouwt het Dewaele-team de komende maanden een gloednieuwe kijkwoning in De Pinte. Hoe het er achter de schermen aan toe gaat? We tonen het je stap voor stap. Ditmaal doet architect Stef Van Den Haute zijn verhaal. Ontdek ook de timelapse van de opbouw, onderaan dit artikel.

Hallo, ik ben Stef. Al sinds 1986 werk ik regelmatig samen met Dewaele, dus ben ik al een geruime tijd bezig met houtskeletbouw. Zelf heb ik ook een woning in houtskelet, wat het extra leuk maakt om nu aan deze kijkwoning te werken.

Als architectenbureau staan we dagelijks met onze voeten in de praktijk. Voor deze nieuwe woonst in De Pinte strookte mijn visie opnieuw met die van Dewaele: het belang van een woning te bouwen die tegemoet komt aan alle isolatienormen van vandaag. Energievriendelijkheid is dus echt wel een prioriteit. Eén ding is zeker - deze kijkwoning zal dankzij haar luchtdichtheid extra goed presteren!

Het ontwerp van de woning was een uitdaging, maar zo heb ik het graag. Eerst en vooral gingen we uit van een optrekje dat geschikt moest zijn voor een gezin. Op het gelijkvloers komt er daarom een grote leefruimte. Op de eerste verdieping zal je dan weer meerdere slaapkamers en een badkamer terugvinden.

Doordat de woning op een zuidgerichte grond komt, zal deze flink wat licht mogen genieten. Daarom hebben we achterin een glaspartij voorzien die deze lichtinval toelaat. Anderzijds moesten we rekening houden met gevaar voor oververhitting. Om dat te voorkomen, hebben we op het plan een luifel voorzien boven het grote raam zodat het terras deels overdekt is. Zo schijnt de zon dus niet rechtstreeks op het raam.

Ik moet eerlijk toegeven dat constructies van Dewaele een vlot ontwerp garanderen. Dankzij houtskelet kun je eenvoudig met de volumes ‘schuiven’, zeg maar. Niet alleen oogt dat mooi, ook creëert het een levendig gevoel. De ontwerpfase is al eventjes achter de rug, nu kijk ik al uit naar het resultaat!

Ook benieuwd naar de voortgang van deze kijkwoning? Weldra lees je de derde stap op onze blog! Laat je intussen alvast inspireren door onze huidige kijkwoningen en realisaties.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!