Bouwdagboek kijkwoning De Pinte: binnenafwerking

Een zwarte accentkleur, voorbehandeld massief parket en een vloertegel die doorloopt in de douche. Dewaele Woningbouw koos voor de nieuwe kijkwoning in De Pinte heel wijs voor een stijlvolle binnenafwerking die makkelijk in onderhoud is en makkelijk te combineren valt met gelijk welk interieur. Ontdek hieronder hun tips voor de binnenafwerking van je woning.

Net zoals bij de buitengevel moet je niet bang zijn om twee verschillende materialen te combineren. Voor de binnenafwerking koos Dewaele voor parket en tegels. Zeker als je zoals in deze woning een iets ruwere tegel kiest met een betonkleur matcht die perfect met parket. En het grote voordeel: het onderhoud is heel simpel. De genuanceerde tint en de structuur van de tegel zorgen ervoor dat deze bijzonder onderhoudsvriendelijk is.

Praktische tegelkeuze

De tegel ligt in de inkomhal en in de keuken. De kleur is bewust grijs om niet te veel de aandacht te trekken - praktisch was hier vooral het sleutelwoord. Ook op de badkamervloer en in de inloopdouche gingen we voor dezelfde tegel. In de rest van de benedenruimtes vind je halfmassief parket. Da’s een vloerafwerking met een massieve houten toplaag en een meerlagige basis die ervoor zorgt dat het parket stabieler is dan gewoon massief parket. En extra handig: elke plank is voorbehandeld. Je moet dus zelf geen laagje olie of vernis meer geven na de plaatsing. Boven ligt tot slot een onderhoudsvriendelijke laminaat.

Houtafwerking uit eigen atelier

In de inkomhal van deze houtskeletbouw kijkwoning plaatste Dewaele nog een massieve houten trap in kambala, een harde en duurzame houtsoort. Het grote voordeel is trouwens dat we alles zelf voorbereiden in onze eigen ateliers. Dat werkt sneller en efficiënter, want je houdt de communicatieschakel kort.

Voor de deuren koos Dewaele voor schilderdeuren, zodat deze als het ware ‘opgaan’ in de wand. Leuk detail: een pivoterende deur scheidt de keuken van de berging. Als je dan boodschappen moet wegzetten en veel heen en weer moet lopen, is zo’n deur die in beide richtingen opent wel makkelijk.

Slimme indeling met glaswand

Langs de straatkant scheidt een grijsgekleurde glazen schuifwand het bureau van de leefruimte. Wil je meer privacy, dan schuif je de wand gewoon dicht. Ook in de slaapkamer is de badkamer gescheiden van het slaapgedeelte door een glaswand.

Voor de inrichting van de kijkwoning in De Pinte werkte Dewaele Woningbouw samen met een interieurarchitect. Die opteerde in de leefruimte voor een zwarte accentwand die via de keuken en de zithoek doorloopt tot boven in de nachthal. De andere muren kregen een witte kleur mee. Moderne meubels, een sfeervolle aankleding en gordijnen in de leefruimte maken het geheel strak, maar gezellig warm.

Qua meubilair maken we een combinatie van vast meubilair met inbouwkasten, in de slaapkamers, bureau en keuken, en hedendaagse en sfeervolle meubels in de leefruimte.

Met het interieur is het eigenlijk net zoals bij de tuin: laat je goed adviseren. Of spring slim om met je aannemers: vraag bijvoorbeeld aan je keukenbouwer of hij ook geen inbouwkasten maakt. Dat scheelt ongetwijfeld in je eindbudget.

Binnenkort bouwplannen? Vind de juiste inspiratie tussen onze realisaties of kom langs tijdens één van de openingsweekends van deze kijkwoning!

Afspraak maken

Pinterest E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België