Je gaat bouwen? Zo bescherm je jezelf als particulier

Zodra je besluit om die woning van je dromen te laten bouwen, moet je aan een hoop zaken denken. Maar heb je er al aan gedacht om ervoor te zorgen dat je optimaal beschermd bent tijdens het proces? Dewaele legt je haarfijn uit hoe je alles doet volgens het boekje van de arm der wet! 

Wet-Breyne

Ben je al op de hoogte van de wet-Breyne? Deze regelgeving biedt bouwers van een woning en kopers van een te bouwen woonst een waaier aan bescherming. Denk maar aan mogelijke wanpraktijken van aannemers en bouwbedrijven of de voorwaarden waaraan het aannemingscontract moet voldoen. Zijn die laatste niet conform de wet? Dan kun je de overeenkomst ongeldig laten verklaren.

Meer weten over de wet-Breyne? Bekijk dan dit artikel van Livios.

Bezoek eens één van de kijkwoningen van Dewaele.

Zorg voor de benodigde vergunningen

Als je gaat bouwen, dan heb je bepaalde vergunningen nodig - zo simpel is het. Ga ervan uit dat je voor praktisch elk type bouwwerken een vergunning nodig hebt. Die vraag je aan bij de gemeente waar de bouwwerken plaatsvinden.

De architect kan ze digitaal indienen of een papieren formulier aanvragen bij de dienst ruimtelijke ordening van de desbetreffende gemeente. Iedere bouwer, of zijn architect, neemt vooraf best contact op met de gemeente- of stadsdienst.

Extra: sinds 23 februari 2017 werden de stedenbouwkundige vergunning, de verkavelingsvergunning en de milieuvergunning samengevoegd tot de ‘omgevingsvergunning’!

Brochure aanvragen

Let op andere mogelijke addertjes onder het gras!

Bouwen is een risico op zich, dat weet je intussen wel. Toch behoeden we je graag nog voor een aantal andere addertjes onder het gras. Zodat jij steeds de bescherming geniet die je nodig hebt!

  • Laat een grondsondering uitvoeren, zodat je vandaag en binnen x aantal jaren verzekerd blijft van een stabiele grond én woning
  • Laat al van in het begin van het ontwerptraject een offerte maken door een aannemer. Zo slaap je steeds op twee oren!
  • In 2020 verwacht de overheid dat het E-peil van de woning E30 of lager is. Energiezuinig bouwen, is de boodschap! Wist je al dat een woning in houtskelet ongetwijfeld aan die eis voldoet?

Meer weten over particuliere bescherming bij het bouwen? Vraag gerust advies aan Dewaele! 

Afspraak maken

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.