5 redenen waarom bouwen meer dan ooit de beste keuze is

De kogel is door de kerk: je wil samenwonen met je partner of verhuizen. Dan sta je voor een andere belangrijke beslissing: kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning? Een bestaande woning lijkt op het eerste gezicht vaak voordeliger, maar op lange termijn bespaar je een pak meer met je nieuwbouwwoning. Kies je bovendien voor een bouwbedrijf, dan heb je er meteen een aantal extra zekerheden bij. Twijfel je nog om te bouwen? Wij leggen uit waarom een investering in een nieuwe woning met de garanties van een ervaren bouwbedrijf zoals Dewaele de beste keuze is.

1. Jouw huis volledig volgens jouw wensen  

Bij nieuwbouw start je als het ware met een blanco blad, terwijl je bij een bestaande woning de huidige staat en indeling moet accepteren. Zo krijg je bij ons de volledige vrijheid over het ontwerp van je woning, beslis je zelf de stijl en maak je je eigen droomwoning tot in detail realiteit.

Een woning van enkele jaren oud beantwoordt niet langer aan de huidige vereisten en vraagt daarom heel wat aanpassingen. Ook kan je hier na verloop van tijd opgezadeld worden met onvoorziene kosten. Een nieuwbouwwoning daarentegen is helemaal klaar voor de toekomst, voldoet aan alle normen en bevat indien gewenst de laatste technologieën op vlak van domotica.

2. We bieden je een vast tarief aan, ongeacht stijgingen in materiaal

Door te kiezen voor een totaalaanneming die volgens de wet Breyne werkt, krijg je als kandidaat-bouwer bescherming via een contract waarbij de totaalprijs, betalingsvoorwaarden, uitvoeringstermijn, aansprakelijkheden … worden vastgelegd. Zo ben je ook beschermd tegen stijgingen in de materiaalprijzen, wat zeker nu een belangrijke troef is.

Bij ons kom je dus nooit voor verrassingen te staan. Je weet altijd op voorhand wat je woning gaat kosten en wanneer ze klaar zal zijn, ongeacht prijsschommelingen of veranderingen in de bouwsector. Een mooie garantie die je bij het bouwen met losse aannemers niet hebt.

5 redenen waarom bouwen interessant is

3. Bouwen met houtskelet is energiezuinig en duurzaam

Energiezuinig wonen is de toekomst en daarbij biedt houtskeletbouw de ultieme oplossing. Hout is niet alleen milieuvriendelijk en duurzaam, het isoleert ook vijftien keer beter dan beton. Wij doen zelfs nog beter: onze houtskeletwanden zijn maximaal geïsoleerd en overtreffen daardoor ruim de vereiste energienormen.

Een goed geïsoleerde woning verbruikt op bepaalde momenten zelf minder energie dan je opwekt. Hierdoor hebben schommelingen in de energieprijzen weinig invloed op jouw woning en houd je je energiefactuur zo laag mogelijk.   

4. Lenen voor een woning blijft interessant

Een woonlening blijft voordelig. Zo bevindt de rentevoet zich momenteel op een historisch laagtepunt, wat dan weer interessant is voor jou als kandidaat-bouwer om een lening af te sluiten.

Bovendien geniet je nog tot eind 2022 van een verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw. Met deze premie wordt de btw verlaagd van 21 % naar 6 % wanneer je een perceel koopt met een gebouw op, die sloopt en vervolgens een nieuwe woning bouwt. Wil je meer weten over deze sloop- en heropbouwpremie? Je leest alles over deze interessante verlaging in onze blogpost.

5 redenen waarom bouwen interessant is

5. Een flexibele bouwformule op maat

Het voordeel van bouwen bij ons? We combineren de voordelen van sleutel-op-de-deur met die van bouwen op maat. Een unieke bouwformule waar de klemtoon ligt op vrijheid, transparantie en flexibiliteit.  

Hoe? Door sluitende afspraken over prijs en termijn, door je gedurende het hele bouwproces bij te staan en door je bij elke stap te betrekken, zijn we een betrouwbare bouwpartner waarop je continu kan rekenen. Wij komen onze afspraken na, veranderen geen prijzen en leveren jouw woning op het afgesproken moment op. Bij ons krijg je maximale zekerheid en minimale zorgen.

Conclusie? Het is meer dan ooit het moment om te bouwen. Wij weten dat bouwen heel wat tijd, energie en geld vraagt, maar het loont. Je investeert in je toekomst en krijgt op termijn meer waar voor je geld. En ook al verandert de bouwmarkt voortdurend, met een bouwpartner heb je altijd dezelfde garanties.

Heb je bouwplannen? Contacteer ons! Wij helpen je je woondroom waar te maken.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.