In 10 stappen naar je houtskeletbouwwoning

Want zo gelijk de afwerking van een houtskeletbouw en een traditionele gemetste bouw loopt, zo verschillend is de opbouw. Loop je even mee?

Recent investeerde Dewaele Houtskeletbouw in een halfautomatische productielijn om sneller en accurater te werken. Dat betekent onder andere dat de productietekeningen nu ook in 3D te bekijken zijn en de klant zo een beter beeld krijgt van zijn of haar finale woning.

Want zo gelijk de afwerking van een houtskeletbouw en een traditionele gemetste bouw loopt, zo verschillend is de opbouw. Loop je even mee?

 1. Alles begint natuurlijk bij een goedgekeurd ontwerp. Waar een aannemer bij een traditionele bouw dan direct de graafmachine bovenhaalt, duiken wij in de tekenstudio. Hier maken we de finale productietekening, met alle exacte werfmaten op en elke te gebruiken schroef.
 2. Is de productietekening klaar, dan gaat die nog een laatste keer naar de architect en de bouwheer voor de laatste goedkeuring.
 3. Daarna start de productie van de wanden. Dat duurt ongeveer een tweetal weken. Parellel bestellen we al het buitenschrijnwerk dat in de wanden komt. Door de gedetailleerde productietekening moeten we niet eerst wachten tot de wanden gemonteerd zijn.
 4. We starten met de grondwerken gelijk of zelfs nog voor de productie van de wanden.
 5. Op een 6 à 9 dagen tijd monteren we alle wanden, tussenvloeren en de dakconstructie.
 6. Daarna buigen we ons over de dakdichting - plat dak met roofing of klassieke dakpannen - en is de woning wind- en waterdicht.

  Wat volgt is net zoals bij een traditionele bouw:
   

 7. Installatie van alle technieken: elektriciteit en sanitair.
 8. Afwerking van de gevel in materiaal naar keuze (zoals hout, crepi, baksteen) en afwerking van de pleisterwerken.
 9. Plaatsing van de gekozen vloer: parket, laminaat, tegel, beton, epoxy, PU.
 10. Productie van binnenschrijnwerk in onze eigen afdeling. Daarna plaatsen onze ervaren vakmannen de geproduceerde deuren en trappen.

Maak je graag een afspraak om je plan te overlopen? Leg dan hier je afspraak vast.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.