NIEUW: Kijkwoning in Casteau

  • Bosrijke omgeving
  • Moderne kubuswoning
  • Harmonie van volume en materiaal
  • Maximale lichtinval
  • Open en doordachte indeling

NIEUW: Kijkwoning in Casteau

Moderne houtskeletwoning
  • Moderne houtskeletwoning
  • Moderne houtskeletwoning

Wil je deze kijkwoning bezoeken?

Boek hier je afspraak.

Afspraak maken

Locatie:
Rue de Binche, 7061 Casteau

In een dorp vlakbij Mons komt binnenkort onze nieuwe kijkwoning. Momenteel is de woning nog in opbouw, maar de moderne woonst is zonder twijfel een blikvanger in de omgeving. Door haar ruime, doordachte indeling en grote raampartijen heeft de woning directe interactie met de bosrijke streek.

Zoals elk nieuw project bestaat ook de woning in Casteau uit een grondige voorbereiding en bouwtraject. Alle verschillende stappen die we nemen bij dit project lichten we steeds hier toe. Houd zeker deze pagina in de gaten om de laatste updates van deze kijkwoning te ontvangen!

1. Ontwerptraject

Een nieuwe woning vraagt een grondige voorbereiding. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise bereiden we elke stap nauwkeurig voor. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het bouwproces en garanderen we een vlot verloop. Dat is bij onze nieuwe kijkwoning dan ook niet anders. Wil je weten hoe dit traject in zijn werk ging? Lees het in onze blog!

Kijkwoning Casteau - Plannen

2. Werken atelier

Een groot deel van het bouwproces gebeurt bij ons al in het atelier. Hier bereiden we elke balk en wand uitvoerig voor. Zo winnen we heel wat tijd en kunnen we deze efficiënt en vlot op de werf plaatsen. Benieuwd hoe dit juist gebeurt? Ontdek het in onderstaande video:

3. Update werf

Onze nieuwe kijkwoning krijgt alsmaar meer vorm. Zo goten we onlangs de vloerplaat. Dat gebeurt niet zomaar, eerst wordt er een grondonderzoek of sondering uitgevoerd om de draagkracht van de grond te kennen. Omdat de resultaten van de sondering de zwaarte en dus ook de kostprijs van de funderingen bepaalt. Daarom is het belangrijk dat er meteen na en liefst nog voor de aankoop van een grond een sondering wordt uitgevoerd. Na de proeven op het terrein bepaalt de ingenieur dan welk funderingssysteem het meest aangewezen is in functie van de draagkracht van de ondergrond.

Is je bodem minder draagkrachtig dan gedacht? Dan is een lichte bouwconstructie, zoals een houtskeletbouw, ideaal. Hiervoor hoeft je bouwgrond geen sterk draagvermogen te hebben en ben jij zeker van een stevige woning.

Casteau vloerplaat

Wanneer de vloerplaat volledig uitgehard is, is het tijd voor de montage van het houtskelet. We installeerden alle wanden, tussenvloeren en de dakconstructie op minder dan 10 werkdagen tijd. Niet alleen het snelle bouwproces biedt tal van voordelen, maar ook houtskeletbouw bevat er heel wat. Zo vraagt houtskeletbouw geen droogtijd en isoleren houtskeletwanden perfect. Hout is bovendien ecologisch, heeft weinig afvalstoffen en geeft zuurstof. Kortom: onze houtskeletbouwwoningen leveren flink wat pluspunten.

houtskeletwanden montage

Vervolgens is het tijd voor de installatie van de technieken. Zo worden alle leidingen voor ventilatie, sanitair en elektriciteit geïnstalleerd en plaatsten we daaropvolgend de vloerisolatie. Daarnaast heeft de kijkwoning ook de volgende fase in de afwerking bereikt. Als buitenafwerking kozen we voor een dunbed gelijmde gevelsteen. Ook de isolatie werd geplaatst voordat de crepi wordt aangebracht. Twijfel jij nog over de materiaalkeuze van jouw toekomstige woning? Wij staan je gedurende het hele keuzetraject bij met persoonlijk advies op maat van jouw project.

Onze kijkwoning wordt alsmaar meer realiteit! Zo plaatsten we recent de stijlvolle donkere gevelbekleding. Hierdoor zijn de gevelwerken volledig afgewerkt en vormt onze woning zo een strak, esthetisch geheel. Ook binnen schieten de werken goed op. De chape is gelegd, de vloerverwarming is geïnstalleerd en intussen is ook de vloerder gestart met de verdere afwerking.

Wist je bovendien dat de woning meer energie oplevert dan ze verbruikt? Ze krijgt daardoor het A++ label! We zetten volop in op energiezuinigheid en streven daarom naar bijna-energieneutrale kijkwoningen. Dankzij ons bouwsysteem en onze technieken maken we dit gemakkelijk waar. Wil je ook graag zo energiezuinig mogelijk bouwen? In onze blogpost zetten we de belangrijkste tips op een rij.

Kijkwoning Casteau

Wil je deze kijkwoning bezoeken?

Boek hier je afspraak.

Afspraak maken

Locatie:
Rue de Binche, 7061 Casteau

Jouw adviseur(s)

Henegouwen

Henegouwen

Christophe Binon
christophe.binon [at] dewaele.be
Christophe Binon

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.