Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?

Bouwen met Dewaele Woningbouw ... dat is kiezen voor houtskeletbouw, de meest evidente keuze om duurzaam, energiezuinig en ecologisch te bouwen. Maar het is ook kiezen voor een ervaren bouwpartner die blijft innoveren en geen enkele uitdaging uit de weg gaat.

1. De meest ervaren partner in houtskeletbouw

Bij ons bouw je op het vertrouwen, de stabiliteit en loyaliteit van een stevig familiebedrijf dat uitblinkt in het uitvoeren van elke woondroom. Meer dan 70 jaar geleden begonnen we als absolute pionier in houtskeletbouw. Nu, drie generaties en duizenden woningen later, staan we nog steeds aan de top van duurzame en energiezuinige woningen in houtskeletbouw.

2. Een energiezuinige thuis

Wil je energiezuinig en duurzaam bouwen, dan is hout het meest geschikte materiaal. Dankzij de isolerende en vochtregulerende eigenschappen van hout behaal je makkelijker het wettelijk vereiste E-peil en geniet je van een aangenaam en gezond binnenklimaat. Al vanaf de eerste dag. 

3. Kwaliteit en duidelijkheid

We maken nooit compromissen op het vlak van kwaliteit. En dat voel je. Hoeveel je bouwbudget ook bedraagt, we bouwen je huis met degelijke en duurzame houtsoorten en werken steevast met bijzondere materialen en A-merken. Zo werken we aan jouw wooncomfort in een woning waar je je onmiddellijk thuis voelt.

We denken actief met je mee en begeleiden je gedurende het hele bouwproces.

4. Respect voor budget en timing

Reken op een vlot bouwproces zonder onaangename verrassingen. Dankzij een grondig voortraject komen we tot een correcte prijszetting en wordt de definitieve eindprijs samen met de timing opgenomen in de overeenkomst. Omdat we alle details op voorhand nauwkeurig overlopen, worden de werken op de werf niet opgehouden omdat bepaalde keuzes niet gemaakt zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de bouwtermijn en je budget

5. Vrijheid en creativiteit

Onze woningen in houtskeletbouw kennen weinig beperkingen op creatief en architecturaal vlak. Bepaalde designelementen zoals uitstekende luifels of andere complexe vormen zijn geen probleem, en ook grote overspanningen voor open en luchtige woonruimtes zijn mogelijk. 

Modern, landelijk of tijdloos? Laat je inspireren door onze realisaties. Wil je iets of veel zelf doen, dan kan je eveneens bij ons terecht.

6. Persoonlijk en no-nonsense

We denken actief met je mee en begeleiden je gedurende het hele bouwproces. Vanaf het concept tot de realisatie van je thuis. We besteden meer tijd en aandacht dan anderen aan een grondige voorbespreking en streven daarmee naar de beste kwaliteit en zekerheid op vlak van budget, timing en materialen.

Bij ons bouw je altijd volledig op maat. Lees alles over onze drie veel voorkomende bouwformules.

7. Licht en stevig bouwproces

Hout is licht en sterk. Een constructie in houtskeletbouw is een stuk lichter dan traditionele woningbouw en vraagt een minder draagkrachtige grond. Tegelijk is hout uiterst stevig. Voor onze wanden werken we met LVL-balken, of houten balken die opgebouwd zijn uit meerdere lagen fineerhout. Ze zijn duurzamer, sterker en vormvaster, en laten grotere overspanningen toe dan massief hout.

8. Kortere bouwtijd

Omdat we alles in eigen atelier voorbereiden, winnen we niet alleen tijd op de werf, maar zijn we bovendien ook niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Het duurt amper zes à negen dagen om het hele skelet op de bouwplaats op te trekken, waarna vrijwel meteen met de afwerking kan gestart worden.

We maken nooit compromissen op het vlak van kwaliteit. En dat voel je.

9. Duurzaam wooncomfort

Maak je geen zorgen over isolatie, luchtdichtheid en akoestiek. Bij houtskeletbouw start het isoleren al in de wanden en niet pas in de spouwmuur. De isolatie in de wanden en vloeren absorbeert storende geluiden van zowel buiten als binnen. Omdat houtskeletbouw een droge bouwmethode is, geniet je al van dag één van een gezond binnenklimaat.

10. Constante waarde

We bouwen volgens de hoogste standaard en bieden tegelijkertijd veel waar voor je budget. De doorverkoopwaarde van onze woningen blijft veel langer behouden dan die van traditionele woningen. We gaan voor de beste kwaliteit en zijn klaar voor de isolatie-eisen van de toekomst.

Kortom, bouwen met Dewaele Woningbouw is zorgeloos, glashelder en energiezuinig bouwen aan een gezonde, duurzame en waardevaste thuis. Twijfel je toch nog? Ontdek onze 5 redenen waarom bouwen altijd de beste keuze blijft

Heb je wel of geen concrete bouwplannen en wil je vrijblijvend advies? Maak een afspraak met onze bouwexperten.

 

Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?
Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?
Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?
Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?
Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?
Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?
Waarom bouwen met Dewaele Woningbouw?

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.