Van concept naar 3D: zo maken we bouwplannen tastbaar

Een sterke voorbereiding is het begin van alles, al vóór de bouw van de woning in houtskeletbouw denken we mee met onze klanten en architecten. Daarmee streven we naar de beste kwaliteit en garanderen we een vlot bouwproces zonder onaangename verrassingen.

Ben je overtuigd van onze bouwmethode en heb je wel of geen concreet bouwplan? Zo pakken we het aan:

Bespreking bouwplannen

Heb je al een uitgetekend ontwerpplan, dan vertalen we dit naar een geschikt houtskeletbouwplan door het grondig te bespreken en bepaalde keuzes te bevragen:

  • Hoe zit het met het terrein?
  • Hield de architect rekening met de bouwmethode van houtskeletbouw?
  • Is de uitvoering van het plan realistisch met het vooropgestelde budget?
  • Voldoet het ontwerp aan al je bouwwensen?
  • Is de woning EPB-conform?
  • Wat vertelt het bodemonderzoek? En de sondering

TIP: We raden aan om al vóór de bouwvergunning contact met ons op te nemen, we kunnen het traject dan nog bijsturen indien dit nodig zou zijn. Is de bouwvergunning al in orde, dan kunnen we niets meer aanpassen.

Heb je geen architect, dan brengen we je in functie van de woningstijl of de regio in contact met een of meerdere onafhankelijke architecten. Is het een match en heb je een visualisatie van je ideale woning, dan doorlopen we de verder beschreven stappen om je woning in houtskeletbouw te realiseren.

TIP: Architecten die vertrouwd zijn met houtskeletbouw tekenen het plan meteen volgens deze bouwmethode uit. Ze houden onder andere rekening met de specifieke muurdiktes van binnen- en buitenmuren en ontwerpen alles op de juiste maat. Tot op de centimeter.

Begeleiding

Van de materialen tot alternatieve mogelijkheden op vlak van budget of indeling, je moet een aantal keuzes maken om tot een correcte prijszetting te komen. We begeleiden je doorheen het hele traject en inspireren je in onze toonzaal of in een van de kijkwoningen. In deze fase proberen we al zoveel mogelijk vast te leggen, gaande van de vloertegels tot de gevelsteen. Hoe meer keuzes vastliggen, hoe preciezer de eindprijs.

TIP: We stellen een commercieel adviseur aan die je persoonlijk zal begeleiden gedurende het volledige voortraject. Tot het moment dat je het contract ondertekent, is hij je vaste contactpersoon bij wie je met al je vragen terechtkan.

Prijszetting

Op basis van jouw keuzes en wensen komen we tot een correcte prijszetting die na overleg nog verfijnd zal worden. Van zodra de planbespreking rond is en de gekozen materialen gekend zijn, nemen we tijdens de contractbespreking de definitieve eindprijs samen met de timing op in de overeenkomst. Hierdoor sta je niet voor verrassingen tijdens het bouwproces en hoef je je geen zorgen te maken over de duur en je budget.

TIP: Bij Dewaele Woningbouw besteden we meer dan anderen tijd en aandacht aan een grondige voorbespreking. Het bouwproces van een woning in houtskeletbouw verloopt snel, enkel door alle details op voorhand nauwkeurig te overlopen, kunnen we een strikt en correct contract opstellen en worden de werken op de werf niet opgehouden omdat bepaalde keuzes niet gemaakt zijn.

Contract

Dankzij het uitvoerig voortraject biedt het contract zekerheid op vlak van timing en budget. Wanneer de overeenkomst volledig is, bespreken we je project met alle betrokken partijen zoals de projectleiders en ons studiebureau tijdens een interne opstartvergadering. Op deze manier kunnen we een volledig sluitend document voorleggen. Terzelfdertijd krijg je toegang tot BuildEye, een plannings- en communicatietool waarmee je alle verdere stappen kan opvolgen.

Van plan naar 3D

We duiken nu in de tekenstudio waar we de goedgekeurde architectuurplannen omzetten in gedetailleerde productietekeningen. Na de definitieve goedkeuring van jou en je architect ontvang je een 3D-tekening die je een perfect beeld geeft van je finale woning. Dit is de laatste stap van het voortraject, de volgende stap is de productie van de wanden in ons atelier. Je leest er hier meer over.

Heb je bouwplannen en wil je vrijblijvend advies? Maak een afspraak met onze bouwexperten.

3D Tekening woning
Bouwplannen
Ontwerp woning
Dewaele Woningbouw

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.