Een oplossing voor de stijgende energieprijzen? Bouw een energiezuinige woning met Dewaele!

De energieprijzen blijven de pan uit swingen. Dankzij een bijna-energieneutrale of nulenergiewoning in houtskeletbouw zie je al snel het verschil in je energiefactuur. Wij leggen je uit hoe we gedurende het volledige bouwtraject rekening houden met de energiezuinigheid van je woning.

Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger

Wie bouwt, moet verplicht een E-peil 30 en S-peil 28 behalen. Maar Dewaele doet zelfs nog beter dan dat. Want hoe lager je E-peil, hoe energiezuiniger je woning is en hoe minder energie je verbruikt. Zo is het gemiddelde E-peil van onze woningen 10, maar ook woningen met een E-peil 0 kunnen perfect. Zo’n woning is energieneutraal, wat wil zeggen dat de woning zelf (bijna) alle energie produceert die nodig is om te verwarmen, koelen en ventileren.

Doordachte woonindeling

Dewaele geeft niet enkel advies op vlak van architectuur en materialen, maar vooral ook over energiezuinig bouwen. Vanaf het eerste voorontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de oriëntatie en de positie van de ramen en de vorm van de woning. Met voldoende ramen aan de zuidkant kan je namelijk in de winter optimaal profiteren van de gratis warmte van de zon, terwijl je met een dakoversteek en zonwering oververhitting in de zomer vermijdt.

Wil je zeker zijn van de meest geschikte woonindeling? Kom vroeg genoeg bij ons langs. Wij denken van in het begin met je mee over een efficiënt bouwplan op jouw grond. Hierbij houden we rekening met al jouw bouwwensen en zetten we onze expertise in om het maximale uit jouw budget te halen.

Aandacht voor uitstekende isolatie en luchtdichtheid

Het is essentieel dat je woning uitermate goed geïsoleerd is, maar voor ons als houtskeletbouwer is dat evident. Een woning in houtskeletbouw is immers een stuk beter geïsoleerd dan een traditionele woning. Zo zorgt een isolatiepakket van 24 cm in de wanden en het dak ervoor dat de warmte in de winter niet verdwijnt. Ook een zeer goeie luchtdichtheid is cruciaal om warmteverliezen en tocht tegen te gaan.

Gebruik van energiezuinige technieken

Ten slotte gaan we samen met jou aan de slag met de slimme technieken. Een performant ventilatiesysteem, zonnepanelen en vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp zijn onontbeerlijk om een laag E-peil te halen. Zo werkt een warmtepomp uiterst zuinig en kan ze in de zomer ook voor koeling zorgen. De beperkte energie die de woning nodig heeft, wordt maximaal opgewekt met zonnepanelen. Zo geniet je dankzij hernieuwbare energie van een lage energiefactuur.

Ervaar een energiezuinige woning in het echt

Dewaele bouwt al enkele jaren woningen met E-peil 0. Wil je zelf de voordelen van een energiezuinige woning ervaren? Kom dan langs in een van onze kijkwoningen. De kijkwoning in De Pinte bestaat al vijf jaar en heeft een E-peil 0. Onze nieuwste kijkwoning in Casteau heeft zelfs een negatief E-peil, en ook voor de kijkwoning in Werchter kozen we voor de meest energiezuinige oplossingen!

Interesse om een energiezuinige woning te bouwen of wil je meer weten? Contacteer ons!

energiezuinige woning
energiezuinig bouwen
energiezuinige technieken

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.