Bouwen is kiezen: persoonlijk advies bij materiaalkeuze

Bouwen, dat is in de eerste plaats kiezen voor een thuis op maat. Maar, bouwen is ook oneindig veel keuzes maken op vlak van esthetiek, technieken en duurzaamheid. Het is een evenwicht zoeken tussen budget, energieprestaties en smaak. Dat doe je bij Dewaele Woningbouw niet alleen: gedurende het hele keuzetraject staat een persoonlijk adviseur je bij met advies op maat van jouw project.

Wanneer je een houtskeletbouwwoning bouwt met Dewaele, breng je een bezoekje aan de showroom in Deerlijk of kan je langsgaan bij één van onze leveranciers. Daar overloop je samen met een commercieel adviseur alle materialen en technieken in functie van jouw budget, wensen en project.

Omdat we ons engageren om elk project uit te voeren tegen een vaste prijs en binnen een bepaalde termijn, worden veel van deze keuzes op voorhand vastgelegd. Nog vóór het ondertekenen van het contract. Het bouwproces verloopt namelijk snel. Door alle details vooraf op te tekenen, worden de werken op de werf niet opgehouden.

Waarom een persoonlijke begeleiding bij de materiaalkeuze?

Zowel op esthetisch vlak als op vlak van technieken en energieprestatie-eisen evolueert alles heel snel. Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle hedendaagse technologieën of bouwtrends en weten deze, met respect voor jouw wensen, optimaal te integreren in jouw project. Ze hebben niet enkel oog voor de details, maar ook voor het totaalplaatje. Door alle elementen op elkaar af te stemmen, bewaken ze het kostenpakket en zorgen ze voor de perfecte technische, esthetische en financiële mix.

Gedurende het voortraject voeg je samen met je persoonlijk adviseur systematisch keuzes toe aan je bouwdossier, van buiten- naar binnenafwerking:

1. Materiaalkeuze buitenafwerking

Van de gevelsteen over dakbedekking tot het buitenschrijnwerk, elke beslissing die je neemt gaat veel verder dan louter een esthetische keuze. Zo kies je bijvoorbeeld niet alleen de mooiste kleur voor je gevelsteen, maar ook het type: gemetst of verlijmd. Met een gewone voeg of gekleurde voeg. Want net als het formaat van de steen hebben al deze elementen een invloed op de opbouw van het houtskelet.

2. Keuze van technieken

De keuze van technieken zoals de verwarmingsinstallatie, fotovoltaïsche panelen en ventilatie hebben een invloed op het EPB en bepalen onder andere de energieprestatie en het binnenklimaat van je woning. Gedurende de verschillende besprekingen leggen we deze voorkeuren vast, al dan niet in samenspraak met jouw architect, om de beoogde EPB-eisen te behalen.

3. Materiaalkeuze binnenafwerking

In deze fase maak je esthetische keuzes. In onze toonzaal vind je een ruim assortiment tegels en andere vloermaterialen, binnenschrijnwerk, sanitair ... verzameld op één plaats. Heb je liever een uitgebreider advies over een specifiek materiaal, dan maken we graag een afspraak bij onze leveranciers. 

Om geen vertragingen op te lopen op de werf omwille van beschikbaarheid en levertijden, kiezen we ervoor om deze zaken gedurende het voortraject al vast te leggen. Kraanwerk, sanitaire toestellen en de plaats van schakelaars, lichtpunten en stopcontacten hoeven we nog niet te weten. Die beslissing neem je samen met de installateur op de werf omdat je dan een perfect beeld hebt van hoe je zal wonen.

Conclusie:

Terwijl de meeste materiaalkeuzes bij een traditioneel gebouwde woning stap voor stap gemaakt worden, kiezen we er bij Dewaele Woningbouw voor om ze vooraf vast te leggen. Dat maakt het voortraject iets langer, maar het garandeert wel een zorgeloze werf zonder keuzestress en met duidelijke afspraken over timing en prijs. Zo kunnen we elke afzonderlijke keuze afstemmen op het totaalplaatje. Bijvoorbeeld: omdat we werken aan een luchtdichte woning, geven we al meteen het juiste advies bij de verschillende types dampkappen om energieverlies te voorkomen.

Niet alleen in ontwerp en in de bouw van je houtskeletbouwwoning heb je maximale keuzevrijheid, ook op vlak van de buiten- als binnenafwerking kies je de materialen volledig naar eigen smaak. We maken geen compromissen, we geven enkel gericht advies op vlak van design en innovatieve technieken die jouw wooncomfort verbeteren.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak een afspraak met onze adviseurs of bezoek een van onze kijkwoningen.

Welkom bij Dewaele
Persoonlijk advies bij keuze bouwmaterialen Dewaele
Bouwen is kiezen
Toonzaal Deerlijk

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.