3 x houtskeletbouw

Paul Desmyter is overtuigd van de voordelen van houtskeletbouw. Samen met zijn vrouw bouwde hij al drie keer met Dewaele. Evenveel keer waren ze superenthousiast over het resultaat.

Hun enthousiasme reikte tot ver buiten de vier muren van hun huis, want ook zijn jongste dochter ging met Dewaele in zee. En ook Monique Degroote, een goeie vriendin van zijn vrouw, was direct overtuigd en bouwde samen met haar man een nieuwe woonst.

“Het is moeilijk te beschrijven. Het is gewoon een heel ander gevoel”, vertelt Monique. Zij bouwde met haar man pas enkele jaren geleden voor het eerst in houtskeletbouw, na een tip van Paul.  “Toen we de eerste keer bij Paul over de vloer kwamen, wisten we: zo willen we ook bouwen.”

Op naar een vierde keer

“Ik zeg altijd tegen mensen: jullie moeten vooral weten wat jullie willen. Veel luisteren, veel raad vragen en veel communiceren. Bouwen is volgens mij vooraf een jaar hard werken aan de voorbereiding en pas dan beginnen met het bouwen of het bouwproces”, vult Paul Desmyter aan. Samen met zijn vrouw bouwde hij al drie keer met Dewaele. In 1973, 1981 en een laatste keer in 2003. “Mocht ik nog een vierde keer bouwen, dan zou ik opnieuw met Dewaele in zee gaan”, lacht hij.

“We zijn eigenlijk heel toevallig bij Dewaele Houtskeletbouw beland. Mijn vrouw had de echtgenote van de toenmalige zaakvoerder leren kennen. Hun familiegeest heeft mij altijd aangesproken. Als er vragen of problemen zijn, werden die altijd in overleg opgelost. Niet via allerlei bureaucratische procedures”, vertelt Paul.

Geduld is een schone deugd

Volgens Monique waren zij en haar man vooral gecharmeerd door het vele geduld van Dewaele Houtskeletbouw: “Door problemen met de verkoop van de grond hebben ze bij Dewaele zeker twee jaar op ons moeten wachten. Maar ze zijn altijd geduldig gebleven en we konden altijd met vragen bij hen terecht.”

Snel systeem

Wanneer we vragen hoe het leven bevalt in hun nieuwe huis, zijn beide bouwheren unaniem. “Het is hier fantastisch. In het begin twijfelden we of we op onze leeftijd nog moesten bouwen, maar we zijn blij dat we het gedaan hebben”, zegt Monique. “Hun systeem is schitterend en up-to-date”, pikt Paul in. “Wij zijn de laatste keer beginnen bouwen in maart en kort na de zomer was ons huis al klaar. Een houtskeletbouw geeft ook gewoon een veel warmer gevoel.”

“Ik heb nog nooit iemand gevonden die minder betaalde aan verwarming dan wij.”

Lage energiefactuur

Op eigen initiatief isoleerde Paul zijn eerste woning in 1973 meer dan Dewaele adviseerde. Want isolatie speelt volgens hem een belangrijke rol in het comfortgevoel. En oriëntatie: wie zijn huis een beetje goed weet te oriënteren, haalt er altijd voordeel bij. “Uit interesse vraag ik altijd aan mensen hoeveel ze per jaar betalen voor hun verwarming. Ik heb nog nooit iemand gevonden die minder betaalde dan wij. Vorig jaar klopten we af op 473 euro en dat voor een huis van 13 jaar oud”, vertelt Paul.

“We hadden zeker nooit een traditioneel gemetste woning gebouwd”, zegt Monique. “Mijn man houdt van hout. En als we het resultaat zien, zouden we het zeker aan iedereen aanraden. Dewaele Houtskeletbouw heeft van in het begin heel veel informatie gegeven zodat wij finaal de knoop konden doorhakken. 

Ook hun dienst na verkoop bleek perfect. Eén telefoontje en onze vraag werd zo opgelost.” Paul bevestigt: “Mijn jongste dochter heeft ook met Dewaele gebouwd in Leuven. Zij is ook heel tevreden. Maar ja, ze wist dan ook al van kleinsaf wat het comfort van houtskeletbouw was.”

Paul
Woning met houtskeletbouw
Huis met houtskelet
Paul & Monique

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis inspiratiegids

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!