Bouwgrond gekocht of ernaar op zoek? Dit zijn de volgende stappen

Je hebt een bouwgrond gekocht, maar nu komt de grootste stap: het bouwproces. Geen zorgen, Dewaele Woningbouw begeleidt je doorheen het hele proces. Van inspiratie en een grondig voortraject, tot de materiaalkeuze en de oplevering, op ons kan je rekenen. Wij luisteren naar jouw wensen zodat we samen jouw droomwoning in houtskeletbouw realiseren. In een handig stappenplan leggen we uit hoe we na de aankoop van je bouwgrond aan de slag gaan.

1. Alles begint met een goed gesprek

Wanneer je van plan bent om te bouwen, zit je ongetwijfeld met tal van vragen. Wij nemen met plezier alle tijd die nodig is om deze grondig te beantwoorden. Voor jou is het waarschijnlijk de eerste keer dat je bouwt, maar met meer dan 70 jaar ervaring in houtskeletbouw kan je met een gerust hart op ons vertrouwen. 

Tip: Heb je een bouwgrond op het oog, maar twijfel je nog? Onze bouwadviseurs staan je ook hier graag bij.

2. Laat je inspireren

Wil je nog wat inspiratie opdoen over hoe je je toekomstige woning wenst? Kom dan eens langs in één van onze kijkwoningen. Tijdens een persoonlijke rondleiding krijg je meer info over ons bouwsysteem en de mogelijkheden.

Tip: Vraag ook onze inspiratiegids aan en ontdek de nieuwste bouwtrends.

3. Start met een sterke voorbereiding aan je bouwplan

Het bouwproces van je houtskeletbouw begint met een goeie voorbereiding. Heb je al een plan? Prima, dan starten we na een uitgebreid gesprek over materialen en technieken meteen met de calculatie. Waar nodig doen we eventuele suggesties om het ontwerp technisch bij te sturen of te optimaliseren op vlak van je budget. Daarom raden we aan om al voor de bouwvergunning langs te komen voor een berekening van de bouwkost van je woning. Eens de vergunning er is, is het vaak moeilijker om budgettair bij te sturen.

Is er nog geen plan? Perfect! We stellen je een onafhankelijke architect voor op basis van je regio en bouwstijl. Die maakt een gepersonaliseerd ontwerp, rekening houdend met de materialen en architectuur van je voorkeur. Ook maken we al vanaf het eerste voorontwerp een calculatie.  Zo toetsen we het project in elke stap af aan je bouwbudget.

Bovendien analyseren we in deze fase ook al het grondonderzoek. Op die manier sluiten we verrassingen op het vlak van funderingen uit.

Tip: Laat het grondonderzoek zo snel mogelijk uitvoeren en dit liefst nog voor de aankoop van de grond. Funderingen bepalen namelijk in grote mate de bouwkost.

4. Persoonlijk advies bij materiaalkeuze

De grootste moeilijkheid aan bouwen zijn de vele knopen die je moet doorhakken. Je moet heel wat keuzes maken op vlak van afwerking, materialen en techniek. Maar dat doe je bij Dewaele niet alleen: tijdens het volledige traject staat er een persoonlijke adviseur voor je klaar. Samen zoeken we naar een perfecte balans tussen budgetvriendelijk en energiezuinig wonen op maat van jouw smaak.

Tip: Om geen vertragingen op te lopen op de werf, kiezen we ervoor om de binnen- en buitenafwerking en de technieken al gedurende het voortraject vast te leggen. Zo maken we duidelijke afspraken over timing en budget en garanderen we een zorgeloze werf.

5. Realisatie van je bouwwensen

Na deze grondige voorbereiding stellen we een contract op met een gegarandeerde prijs en planning. Eenmaal dit is goedgekeurd door jou, gaan we aan de slag met de uitvoering van je toekomstige thuis. Tijdens het bouwproces kan je op elk moment terecht bij je contactpersoon. Hij zorgt voor een vlotte opeenvolging van je werken.

Tip: Wist je dat je elke stap in het bouwproces kan volgen via onze online communicatietool BuildEye? Volledige transparantie, daar staan wij voor. 

6. Maak van je huis je thuis

Nu is het aan jou! Het is tijd om van je woning in houtskeletbouw je nieuwe thuis te maken. Nadat we met veel passie aan je woonst hebben gewerkt, wensen we jou evenveel liefde en geluk toe.

Tip: Ook na de oplevering van je woning blijven we voor je klaarstaan. Op ons kan je altijd rekenen.

Heb je al bouwgrond gekocht of ben je van plan om te bouwen? Maak een afspraak en samen realiseren we een houtskeletbouwwoning op maat van jouw wensen.   

bouwgrond te koop
goed gesprek voor je bouwgrond
voorbereiding grondplan
voorbereiding grondplan
advies bij materiaalkeuze
realisatie van je bouwwensen
huis je thuis

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.