In 10 stappen naar je houtskeletbouwwoning

Productietekening
1

Alles begint natuurlijk bij een goedgekeurd ontwerp. Waar een aannemer bij een tradtionele bouw dan direct de graafmachine bovenhaalt, duiken wij in de tekenstudio. Hier maken we de finale productietekening op basis van het vergunde plan. Op die tekening staan alle exacte werfmaten en elke te gebruiken schroef of nagel.

Goedkeuring
2

Recent investeerden we ook in een halfautomatische productielijn om nog sneller en accurater te werken. Is de productietekening klaar, dan gaat die nog een laatste keer naar de architect en de bouwheer voor de definitieve goedkeuring. Van de goedgekeurde productieplannen wordt er ook een 3D tekening gemaakt. Zo krijgt de klant een perfect beeld van zijn of haar finale woning.

Productie van de wanden
3

Daarna start de productie van de wanden in ons eigen atelier. Dat duurt ongeveer een week. Parallel bestellen we al het buitenschrijnwerk dat in de wanden komt. Door de gedetailleerde productietekening moeten we niet wachten tot de wanden gemonteerd zijn.

Grondwerken
4

Voor het naar de werf gaat, krijgt het buitenschrijnwerk een luchtdichting en omkasting mee. Op de werf zelf zijn ondertussen de grondwerken gestart. De riolering, regenwaterput en vloerplaat krijgen een plek.

Wind- en waterdicht
5

Is de vloerplaat volledig uitgehard, dan monteren we alle wanden, tussenvloeren en de dakconstructie gemiddeld op 10 werkdagen tijd. Daarna buigen we ons over de dakdichting – plat dak met EPDM-folie of een hellend dak met dakpannen – en is de woning wind- en waterdicht.

1ste fase technieken
6

Nu de houtskeletconstructie volledig rechtstaat, beginnen we met de eerste fase van de technieken: verwarming, sanitair en elektriciteit. Alle leidingen worden op de werf geplaatst. Zo kan je ter plaatse kiezen waar je alles wil.

Gevelwerken
7

Ondertussen werken we door aan de gevelwerken volgens de keuze van de bouwheer: hout, crepi, baksteen of nog een ander gevelmateriaal. Binnen krijgen de plafonds nog thermische en akoestische isolatie mee.

Pleisterwerken
8

Tijdens de pleisterwerken zetten we alle naden en oneffenheden vlak en krijgen de hoeken versterkingsprofielen mee. Volgens de regels van de kunst plaatsen we nu ook de gekozen vloer: parket, laminaat of tegel.

Binnenschrijnwerk
9

In onze eigen afdeling starten we de productie op van het binnenschrijnwerk. Daarna plaatsen onze ervaren vakmannen de geproduceerde deuren en trappen.

2de fase technieken
10

Tijd voor de laatste stap: technieken, deel 2. We installeren lichtschakelaars en de sanitaire toestellen. Is alles klaar, dan krijg je de sleutels in handen. Proficiat met je nieuwe woning!

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.